Αποτέλεσμα αναζήτησης

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΔΙΟΔΙΑ




~TRUTH~: Εδώ και ένα χρόνο περίπου το κινημα ενάντια στα διόδια, "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" σας παρακινεί να μην πληρώνετε διόδια.... Εδώ και πολύ καιρό.. εδώ και σε δεκάδες blogs σας λέμε ότι δεν ειμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε διόδια...και σας παραθέτουμε σωρεία λόγων αρνησης καταβολής του αντιτίμου...
Το κινημα έχει ενισχυθεί και πολλοί πολιτες που έχουν θορηβηθεί απο αυτήν την "εξεγερση" περνάνε καθημερινα ελευθερα τον δρόμο τους... Η κυβερνηση πάντως σε συνεργασία με τα διόδια...αυξάνει και άλλο τις τιμές... Η απάντηση του λαού πρέπει να είναι ηχηρή...να ξυπνησουν όσο περισσότεροι Ελληνες και να μην ξαναπληρώσουν διόδια...
Παρακάτω οι πιο νομικοί και βασικοί λόγοι που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα διόδια...!!!




 Όλα τα διόδια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι ιδιωτικά.. Ανέλαβαν την επιτήρηση και την διαχείρηση των εθνικών δρόμων με "δημοπρασία" ή με καταβολή προκαταβολής... και αυτό ειναι κάτι που γίνεται σχεδόν σε όλες τις χώρες...!!
Η κινηση αυτή είναι παράνομη και αντισυνταγματική, ειναι κατά του πολίτη, και δεν εξυπηρετει το δημόσιο, το κράτος , την κάθε χώρα...!!!
Οι κυβερνησεις που επιτρέπουν να γίνει αυτό φυσικά και έχουν τεράστια ωφέλη αφού παιρνουν τα χρήματα για την παροχή των δικαιωμάτων του καθε δρόμου ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
Το λογικό και πιο ηθικό είναι να εχουν δικαιώματα οι ιδιωτικές εταιρίες για λίγο καιρό μεχρι να συμπληρωθεί το κόστος που χρειαστηκε για την αγορά δικαιωμάτων...
όμως τιποτα τετοιο δεν ισχύει... Οι εταιρίες πισω απο τα διόδια, έχουν κυριολεκτικά αράξει και ρουφουν χρήματα απο τους πολίτες...!!!
Δεν ειναι ψέμα ότι όταν ο Σημιτης παραχωρούσε τα δικαιώματα της Αττικής οδού, υπέγραψε διαχείρηση "επ αορίστου χρόνου" κάτι που αυτομάτως σημαίνει οτι η εταιρία που διαχειρίζεται την Αττική οδό, μπορει να μας τα παίρνει ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΡΕΘΕΙ...

Το συνταγμα μας καθορίζει την ελέυθερη διελευση και μετακίνηση των πολιτών μέσα στην χώρα... Αυτομάτως η κίνηση των διοδίων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ.
Δεν πρεπει να πληρώνουμε το αντιτιμο γιατί.:
-Γιατί κάθε χρόνο καταβάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας..
-καθε χρόνο πληρώνουμε ειδικά τέλη ταξινομησης
-Γιατί τα έσοδα των διοδίων δεν χρηματοδοτούν την υποδομή που χρησιμοποιούμε, η οποία έχει προπληρωθει...


ΠΡΟΣΟΧΗ>>>
Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.

Το κράτος με βάση το συνταγμα ειχε χρέος να μας παραχωρήσει δρόμους για την ελευθερη μετακινηση μας..Τώρα επειδή το κράτος έψαχνε χορηγίες για να φτιαχτούν οι δρόμοι δεν ειμαστε εμεις αναγκασμενοι να πληρώνουμε για το ξεπουλημα των εθνικών μας οδών σε ιδιωτικά συμφέροντα...!!! 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν πληρώνουμε στα ιδιωτικά διόδια...
στην Ελλάδα όλα τα διοδια ειναι ιδιωτικά ΕΚΤΟΣ από
των Μαλγάρων (Θεσσαλονίκη) 
του Ακτίου (Πρέβεζα)
Πολύμυλου (Κοζάνη) 
(αυτά ειναι κρατικά και ωφειλουμε να στηριξουμε το έργο..)

και για να πειστείτε και απο την Νομική πλευρά δείτε αυτό..:
Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο. Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας.Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ’ τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής.Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής. Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν ο «Παραχωρησιούχος» προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).


Γιαυτό  κάθε φορά που θα βρεθούμε σε διόδια λέμε:
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να πληρώσω το αντιτιμο γιατι είναι αντισυνταγματικό... εαν επιθυμείτε γράψτε τον αριθμό πινακίδας μου, και ανοίξτε μου την μπάρα να συνεχίσω...
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ...
στην περιπτωση που δεν μας ανοιγουν την μπάρα, το κάνουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ..

Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα κινηθούν δικαστικά, γιατί υπάρχουν νόμιμοι και βάσιμοι λόγοι για τους οποίους αρνούμαστε την πληρωμή και αν χάσουν την δίκη θα δημιουργηθει δεδικασμένο που θα νομιμοποιεί τους πάντες να μην πληρώνουν διόδια.

Δεν έχει γίνει αποστολή καμίας βεβαίωσης τέτοιου τύπου ούτε έχει γίνει εκδίκαση άρνησης πληρωμής. 

Γιαυτό μην τροφοδοτούμε άλλο τα ξένα συμφέροντα...σταματούμε μα πληρώνουμε....!!!

Δείτε μερικά βίντεο για να σας ανεβεί το ηθικό..!!!







KAFROSgr 

1 σχόλιο:

  1. ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση, πρεπει να αποκτησει γνωση ο κοσμος για το τι γινεται για να μη μασαει.
    Ουτε στην ατικη οδο εχω πληρωσει καπιοι με φοβεριζανε οτι θα μου ερθει φωτογραφια με προστιμο..δεν μουρθε ποτε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή