Αποτέλεσμα αναζήτησης

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ





~TRUTH~: Οι "φίλοι" μας οι Γερμανοι όπως και λίγο καιρό πριν επιμένουν να αρχίσουμε να ξεπουλάμε.....κάτι που έτσι και αλλιώς έχει αρχίσει να γινεται πραγματικοτητα όσον αφορά τον δημόσιο τομέα..(λιμάνια, τραίνα, υπηρεσίες κ.α). Κατα την γνώμη τους πάντως εαν υποθηκεύαμε τα νησιά μας, θα ηταν καλύτερο για την οικονομική μας κατάσταση....








Η Ελλάδα θα πρέπει να ασφαλίσει το χρέος της με τα αγαθά που διαθέτει, όπως τα νησιά, έτσι ώστε να πείσει τις αγορές ότι τα χρήματα που δανείζεται δεν θα χαθούν, αναφέρει ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου IWH, Ulrich Blum στο Reuters, γράφει η Ελευθεροτυπία (enet.gr)
Αυτό ακριβώς κάναμε και στη Γερμανία το 1923” προσθέτει για να πείσει ότι πρόκειται για δοκιμασμένη μέθοδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο για να μειωθούν τα επιτόκια, τα δάνεια της Ελλάδας πρέπει να “ασφαλιστούν” με πειστικό τρόπο. “Τα δημόσια αγαθά αποτελούν σταθερή ασφάλεια. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση που θα νικήσει τον ψυχολογικό πόλεμο” αναφέρει. “Τα νησιά πάντα θα αξίζουν περισσότερα από τα χρέη της χώρας, έτσι δεν χρειάζεται να πουληθούν” προσθέτει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτόν τον τρόπο τα δάνεια θα γίνουν φθηνότερα καθώς δεν θα βασίζονται στην εικασία ότι τα χρήματα θα μαζευτούν από φόρους, αλλά θα είναι ήδη υποθηκευμένα.
Όσον αφορά στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους, τα απορρίπτει καθώς υποστηρίζει ότι οι αγορές γνωρίζουν πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να μειώσει το χρέος της πριν το 2014.
Σημειώνεται πως το IWH αποτελεί ένα από τα έξι ινστιτούτα, σύμβουλους της Άνγκελα Μέρκελ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου