Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΟΙΩΝΟΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ~TRUTH~: Νέα παγκόσμια κρίση έρχεται στον ορίζοντα της διεθνής οικονομίας... Αυτή την φορά το δολλάριο μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στον πλανήτη.... Είναι ίσως τυχαίο γεγονός, ή προετοιμασία για ένα καινούργιο παγκόσμιο νόμισμα, μια παγκόσμια οικονομία??
Η αμερικανική κυβέρνηση τυπώνει σήμερα δολάρια 24 ώρες το 24ωρο, για να καλύψει τα τεράστια ποσά που διέθεσε για τη διάσωση της Wall Street και της κάλυψης της στεγαστικής φούσκας του 2008.
Η Αμερική μπαίνει σε έναν κύκλο υπέρ-πληθωρισμού, που θα οδηγήσει την αξία του δολαρίου σε ελεύθερη πτώση.
Ο φόβος του αποπληθωρισμού, που αποτελεί το αγαπημένο ρίσκο των κερδοσκόπων, έχει οδηγήσει τις χρηματαγορές σε κατάσταση υστερίας. Η αργή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας προκαλεί φόβους πως οι χαμηλές τιμές και η οικονομική στασιμότητα είναι προ των πυλών. Ακόμη και η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανησυχεί.
Για αυτό και το δολάριο κάθε άλλο παρά μια ασφαλής τοποθέτηση δεν είναι. Όσο το στηρίζει με νύχια και με δόντια η κυβέρνηση, δεν κινδυνεύει, άλλωστε τα τελευταία δυο χρόνια έχουν τυπωθεί εκατομμύρια από αυτά προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες. Όπως όμως όλα δείχνουν, το δολάριο οδεύει προς τη κατάρρευσή του. Και όσοι ενδιαφέρονται να κερδοσκοπήσουν εκ του ασφαλούς, καλά θα κάνουν να σορτάρουν, στοιχηματίζοντας εναντίον του. Όποιος το κάνει, μπορεί και να πλουτίσει.
Από την άλλη, στον Λευκό Οίκο συναντήθηκαν χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, συζητώντας για τρόπους σταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας και αποφυγής μιας μελλοντικής κρίσης. Αν και οι δυο αυτές χώρες δεν συμφωνούν στις  οικονομικές τους προσεγγίσεις, για παράδειγμα οι Γάλλοι θεωρούν πως το δολάριο θα πρέπει να περιοριστεί ως διεθνές αποθεματικό συνάλλαγμα, εν τούτοις ο Γάλλος ηγέτης αναγνώρισε τον ρόλο κλειδί του αμερικανικού νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου