Αποτέλεσμα αναζήτησης

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 40'


~TRUTH~: Άραγε τόσα χρόνια γιατι δεν έχουμε θιξει το θέμα περι αποζημίωσης των θυμάτων του πολέμου για την κατοχή των Γερμανων; Η υπόθεση ενώ έπρεπε να έχει πάει στο Διεθνές Δικαστήριο Χάγης έχει μείνει τόσα χρόνια στα συρτάρια των κρατικών νομικών υποθέσεων..
Τον τελευταίο καιρό έχει έρθει στο προσκήνιο καθώς ο Πρωθυπουργός μας υπέβαλε παρέμβαση στο Δικαστήριο Χάγης...
κι όμως είτε σαν τυχαίο γεγονός, είτε προσχεδιασμένο δεν δικαιούμαστε αποζημίωση...λόγω μνημονίου...
Πολλές φορές έχει θιχτεί το θέμα ότι η κυβερνηση δεν ηξερε τι υπέγραφε ή ότι το υπέγραψε εσκεμμένα για συμφέροντα άλλων... Ένα είναι όμως σίγουρο, ότι η Γερμανία σαν μέτοχος στον δανεισμό μας, ήξερε καλά τι έκανε...:

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο με την υποβολή παρέμβασης στο Δικαστήριο της Χάγης, για τη δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου.
Ωστόσο, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με Υπουργό Εξωτερικών το σημερινό Πρωθυπουργό, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε ευνοϊκά τη δικαίωση των κατοίκων του Διστόμου από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά προχώρησε σε κάθε ενέργεια, ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση εκείνη. Με γνώμονα δήθεν “το εθνικό συμφέρον”.
Επιπλέον: Η κυβέρνηση υπέγραψε το Μνημόνιο χωρίς να το διαπραγματευτεί. Δέχτηκε σκληρά μέτρα και εγκατέλειψε δικαιώματα της χώρας. Για παράδειγμα, με την αποδοχή του άρθρου 7 της Δανειακής Σύμβασης, εάν η Ελλάδα δικαιωθεί στο Δικαστήριο της Χάγης για πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία, δεν θα μπορεί ούτε καν να ζητήσει συμψηφισμό ή ανταπαίτηση σε σχέση με τα δάνεια που έχουμε πάρει από τη χώρα αυτή στο πλαίσιο του Μνημονίου».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου