Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTsKVGcIiqXxEfxHtwc3Og4hPknyvWu4MGTdCqioeXiQ0uLzd1NErlo5kULkwuDO5gllhZGkItVqUnmHon95WLtUk1cJ173e3dB_kfcHMuyMkckb9YQ-AfX0ivR4V0_6daCKl6VLC9_qM/s1600/euro-ireland.jpg 




Η Ιρλανδία έχει τυπώσει 40 δις ευρώ, δηλαδή το 25% του ΑΕΠ της!
Να γιατί το ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν ήταν μονόδρομος κ. Παπανδρέου και κ. Βουλευτές που το ψηφίσατε, χωρίς βέβαια να γνωρίζετε τότε τι ψηφίζατε!

 








Αναρωτηθείτε μόνο αν θα χρειαζόμασταν να δανεισθούμε από τον Μηχανισμό (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) της τρόικα τα 110 δις, όχι άμεσα αλλά σε δόσεις και με τους πλέον επαχθείς όρους.

Το παράδειγμα της Ιρλανδίας μπορούσε να το είχε προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση, ως “ πειραματόζωο” που μας καταντήσατε, αλλά θα ήταν στη σωστή κατεύθυνση!
Αν η ΕΚΤ τύπωνε ευρώ και για την Ελλάδα, το 25% του ΑΕΠ μας, δηλαδή περισσότερα από 70 δις “ ζεστά” ευρώ άμεσα, θα..... χρειαζόμασταν την προσφυγή στο ΔΝΤ;
Σιγά-σιγά θ’ ακουστούν και άλλες προτάσεις που θα “ ξεγυμνώνουν” τις επιλογές σας.
Διαβάστε λοιπόν την αποκαλυπτική είδηση:

Το 
zerohedge, απ’ όπου αλιεύσαμε και το άρθρο των Irish Times παρατηρεί πως η Ιρλανδία έχει τυπώσει περίπου 40 δις ευρώ μέχρι τώρα.

Το ΑΕΠ της Ιρλανδίας είναι περίπου 160 δις.
Άρα, η Ιρλανδία έχει τυπώσει περίπου το 25% του ΑΕΠ της σε “ φρέσκα” ευρώ, και παρόλα αυτά η ΕΚΤ καμώνεται ότι τάχα αυτό δεν είναι “ συστημικά σημαντικό” (“ systemically significant”).
Στάθης Σαραφόπουλος
Οικονομολόγος, πρ. Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου