Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ


~TRUTH~: Και οι δύο χώρες μπορεί να μπήκαμε σε μηχανισμο στηριξεις..και στις δυο χώρες μπορεί πλεόν να αποφασίζει το ΔΝΤ και όχι οι κυβερνήσεις.... Μπορει απο ευημερείς χώρες να κατρακυλήσαμε και οι δύο...αλλά όσο να είναι μια διαφορά την έχουμε... Στο φιλοτιμο...:





Φαίνεται ότι στην Ιρλανδία υπάρχει περισσότερο φιλότιμο απ’ ότι στην Ελλάδα. Οι Πράσινοι, μέλος του συνασπισμού της κυβέρνησης του Μπράιαν Κόουεν, αποφάσισσν να αποσυρθούν οδηγώντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του και να πάει σε εκλογές. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου θα επισπευσθούν καθώς η χώρα δεν θα μπορεί να αντέξει την ακυβερνησία.
Η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων συνεδρίασε την Κυριακή και στη συνέχεια , ο ηγέτης τους, Τζον Γκόρμλι, δήλωσε: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε πλέον στην κυβέρνηση». Πάντως οι Πράσινοι δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό λιτότητας για το 2011, καλώντας τον πρωθυπουργό να επιταχύνει την ψήφισή του από τη βουλή.
Ενώ δηλαδή στην Ιρλανδία η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντέξει ούτε τρεις μήνες μετά την απόφασή της να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, επιβεβαιώνοντας την αποτυχία της, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Παπανδρέου θεωρεί δεδομένο ότι μπορεί να παραμένει στην εξουσία.
Εδώ ειπώθηκαν τόσα ψέμματα προεκλογικά και μετεκλογικά, μπήκε η Ελλάδα σε επιτήρηση, ήρθε η τρόϊκα παρά τις διαψεύσεις, υπογράφηκε ένα Μνημόνιο που αλλάζει συνεχώς και έρχεται αναδιάρθρωση χρέους παρ’ ότι η κυβέρνηση το διαψεύδει, αλλά κανείς στην κυβέρνηση δε μιλά για εκλογές. Θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να κυβερνούν λες κι έχουν κοινωνική νομιμοποίηση για ότι κάνουν.
Στην Ιρλανδία, βλέποντας ότι ο κόσμος δεν τους θέλει, αναγκάστηκαν να πάνε σε εκλογές, νωρίτερα κι από το αρχικό σχέδιο. Στην Ελλάδα, καταστρώνουν σχέδιο που θα εμφανίζει τη χρεοκοπία ως τη μόνη λύση για να πάνε σε πρόωρες με το εκβιαστικό δίλημμα “‘η πάμε σε νέο Μνημόνιο ή καταρρέουμε και δε θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις”.
Στην Ιρλανδία τα σκληρά μέτρα λιτότητας δυσκολεύονται να περάσουν από τη Βουλή και ο κόσμος τα καταδικάζει, στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου θεωρεί φυσιολογικό να φτωχύνουν μερικά εκατομμύρια πολίτες.
Τελικά δε θα γίνουμε ούτε Ιρλανδία του νότου διότι δεν υπάρχει φιλότιμο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου