Αποτέλεσμα αναζήτησης

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ..


Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται πλέον μετά την αποχώρηση των λαθρομεταναστών από τη Νομική είναι γιατί το άφησαν να συμβεί ενώ γνώριζαν τι θα γίνει από την πρώτη στιγμή που αγόρασαν εισιτήρια, μπήκαν στο καράβι και τους είδαν λιμενικοί, αστυνομικοί, πλοίαρχοι, ναύτες και ένας σωρός κόσμου.







Οι εκδρομείς από το Μαγκρέμπ, με τα εισιτήρια πληρωμένα από τους … «αλληλέγγυους», το μισοείπαν, άλλωστε, μόνοι τους: «εμείς είχαμε και σπίτια και δουλειά στην Κρήτη. Ήρθαμε όμως εδώ για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας»!
Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση, είτε η “παρακυβέρνηση” (δεν γνωρίζουμε πλέον) άφησαν ένα στημένο σκηνικό να πάρει τέτοιες διαστάσεις, ενώ μπορούσαν να το σταματήσουν από την αρχή. Να μην επιτρέψουν π.χ. την αποβίβαση στον Πειραιά.
Γιατί το άφησαν να εξελιχθεί σε πρώτο θέμα στην Ελλάδα, στο οποίο ενεπλάκησαν τελικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά;
Γιατί εν μέσω της οικονομικής κρίσης επί τρεις ημέρες εξαναγκάθηκαν όλοι να τοποθετηθούν σε όλα τα επίμαχα ζητήματα που άπτονται της λαθρομετανάστευσης, του πανεπιστημιακού ασύλου και των ατομικών ελευθεριών;
Γιατί σε τελική ανάλυση τέθηκε σε όλη την κοινωνία το δίλημμα ανθρωπισμός – δραστικά μετρα εναντίον της λαθρομετανάστευσης;
Ήταν θέμα μιας ακόμα κυβερνητικής ανικανότητας, ή πρόκειται για συνειδητό σχεδιασμό και προς ποια κατεύθυνση;
Τι στόχους είχαν οι ιθύνοντες νόες αυτού του σχεδίου;
- Να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα των ημερών;
-Να δοκιμάσουν τις αντοχές της Πολιτείας και της κοινωνίας μας;
-Να κάνουν πρόβα για μια γενικότερη σύγκρουση των μεταναστών, λαθραίων και μη με την έννομη τάξη της χώρας;
-Να μας προειδοποιήσουν για μελλοντικές εξελίξεις;
- Δεν πρέπει να το μάθουμε;
Ένοχη κρατική «αδιαφορία»
Το κράτος είτε κατελήφθη εξ απήνης (;), είτε παρά τις προειδοποιήσεις αδιαφόρησε. Ότι από τα δυο και να συνέβη, εξετέθη ανεπανόρθωτα. Στείλαμε ένα μήνυμα σ’ όλον τον κόσμο ότι δεν είμαστε τίποτα παρά ένα ξέφραγο αμπέλι! Οποια «ομάδα» θέλει, μπορεί να διασχίζει άφοβα και ανεξέλεγκτα τη χώρα. Να «καταλαμβάνει» ένα κτήριο, με ισχυρό συμβολισμό, στο κέντρο της πρωτεύουσας και στη συνέχεια, όχι απλώς να διαπραγματεύεται, αλλά και να επιβάλλει τους όρους της στην επίσημη πολιτεία.
Στην ουσία η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε. Ενέδωσε στις απαιτήσεις τους. Το ένα χειρότερο από το άλλο. Το μήνυμα είναι το ίδιο. Οι λαθρομετανάστες κατέλυσαν την έννομη τάξη της χώρας. Η κυβέρνηση θα ..θριαμβολογήσει ότι η κρίση έληξε αναίμακτα. Τα ίδια περίπου έλεγε και ο κ. Παυλόπουλος, όταν τον Δεκέμβριο του 2008 κάηκε η Αθήνα.
Μια σοβαρή κυβέρνηση θα τους οδηγούσε κατ΄ ευθείαν στο Αυτόφωρο. Και θα τους έστελνε όλους στην πατρίδα τους, ή σε όποια χώρα ήθελε να τους παράσχει άσυλο. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους. Όταν ένας έλληνας πολίτης οδηγείται στο Αυτόφωρο για μια απλή συκοφαντική δυσφήμηση, αυτοί οι κύριοι που διέσυραν τη χώρα δεν είναι δυνατόν να οδηγούνται με τη «διακριτική συνοδεία της αστυνομίας» σε κτίριο της εγκρίσεώς τους μάλιστα!
Επιβράβευση της ατιμωρησίας
Ο τρόπος με τον οποίο η Πολιτεία χειρίστηκε το περιστατικό αυτό είναι επικίνδυνος. Και στην Πολιτείας δεν συμπεριλαμβάνω μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και τις Πρυτανικές Αρχές. Η εξουσία δεν έχει μόνο προνόμια, έχει και ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν να αποποιούνται όλοι των ευθυνών τους. Για όλη αυτή την ιλαροτραγωδία, που εξέθεσε διεθνώς τη χώρα, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις; Που ακούστηκε ένα οργανωμένο κράτος αντί να επιβάλλει την τάξη και να ασκήσει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες εξουσίες του, να ανέχεται την παρανομία και να την επιβραβεύει μάλιστα διασφαλίζοντας καθεστώς ατιμωρησίας; Αν αύριο κάποιοι δουλέμποροι «εγκαταλείψουν» στο Αγαθονήσι ή στο Καστελόριζο 500 λαθρομετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια «καταλάβουν» τα δημόσια κτίρια των νησιών αυτών (τώρα έμαθαν την τεχνογνωσία) η κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα διαπραγματευθεί την «ειρηνική και αναίμακτη» αποχώρησή τους; Εχουμε συνειδητοποιήσει τι …φάμπρικα ανοίξαμε; Όταν, μια χώρα επιβραβεύει την ατιμωρησία, την κάνει καθεστώς.
Ο νόμος Ραγκούση
Τέλος, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα το οποίο επιμελώς αποσιωπούμαι όλες αυτές τις ημέρες. Μετά την ψήφιση του Νόμου Ραγκούση για τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, η Ελλάδα έχει γίνει πλέον ….«ελκυστικός προορισμός». Αυτό σε συνδυασμό με την ελλιπή έως ανύπαρκτη φύλαξη των συνόρων μας (έργο ούτως ή άλλως δύσκολο) καθιστά τη χώρα μας ως πρώτη επιλογή. Παράλληλα, επειδή η χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες είναι δέσμια ορισμένων αριστερίστικων ιδεοληψιών αυτές οι ομάδες των λαθρομεταναστών βρίσκουν εύκολα πρόθυμους υπερασπιστές, οι οποίοι μάλιστα κάνουν ανέξοδη πολιτική σε βάρος της χώρας και σε βάρος της κοινωνίας μας.
Η Ελλάδα, επειδή ακριβώς είναι σταυροδρόμι., επειδή έχει μεγάλη ακτογραμμή, επειδή γειτονικές της χώρες εγείρουν εδαφικές αξιώσεις σε βάρος της, επειδή φιλοξενεί ήδη πολύ περισσότερους μετανάστες από όσους αντέχει, έπρεπε να έχει μια δρακόντεια νομοθεσία για την νομιμοποίηση μεταναστών, ειδικότερα των λαθραίων. Και αυτό έπρεπε να είναι γνωστό στους πάντες. Αντι αυτών, εμείς στέλνουμε τα εντελώς αντίθετα μηνύματα. Και όσο συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό, θα βρισκόμαστε προ εκπλήξεων.
Η κατάληψη της Νομικής ήταν μόνο η αρχή.
Ανησυχώ περισσότερα για αυτά που έρχονται.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου