Αποτέλεσμα αναζήτησης

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΔΝΤ - ΕΚΤ) Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


~TRUTH~: Μια ανάσα βρισκόταν η πορτογαλία απο το χείλος του γκρεμού, να πέσει δηλαδή στα δίχτυα του μηχανισμού στήριξης με ότι αυτό συνεπάγεται...!!!
Είχαμε μείνει στο "¨ΟΧΙ" του Σοκρατες στο ΔΝΤ, αλλά πώς είναι δυνατόν μια χώρα που ζει περίοδο κρίσης, να μείνει "ανεκμετάλλευτη" από τα Βαμπιρ της οικονομίας.... Τελικά η Πορτογαλία υπέκυψε στα "τραυματά" της...
Βέβαια παρά την αρχική αρνηση του Πρωθυπουργόυ της Πορτογαλίας, όλα θα κρίνονταν από της διεθνείς αγορές...Και εδώ και λίγες μέρες όλα έδειχναν την λύση του μηχανισμού στηριξης, αφού σε δημοπρασία 6μηνων και 12μηνων εντόκων γραμματίων το επιτόκιο αυξήθηκε κατά σχεδόν 80%.
Ο Σόκρατες μάλιστα στις 23 Μαρτίου είχε παραιτηθεί απο την Θέση του λόγω της μη ψήφισης του πακέτου μετρων λιτότητας απο το κοινοβούλιο..! Αυτό υποστηρίζει ο ίδιος ήταν κάτι που έκανε την οικονομία της Πορτογαλίας να πάρει τον κατήφορο.!
Η Πορτογαλία αποτελεί την τρίτη χώρα που θα υποχρεωθεί σε μηχανισμό στήριξης και σε ότι αυτό σημαίνει..!
Τωρα ο Σοκρατες θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πακέτο με τα μέτρα που θα πάρει στην χώρα του για να καθορίσουν το ποσό και τους όρους δανεισμού..
Κρίμα, άλλη μια από τις σπουδαιότερες χώρες επεσε στα δίχτια των "τοκογλύφων" του ΔΝΤ....
Κουράγιο Πορτογαλία...Σε νιώθουμε, και μάλλον θα μας νιώσεις και εσύ σε λίγο καιρο...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου