Αποτέλεσμα αναζήτησης

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Καλλικράτης :...Ένα μεγάλο κόλπο,(2)Τον περασμένο μήνα σας είχα αναφέρει για το καινούργιο σχέδιο που υπερψήφισε και εφαρμόζει πλέον η κυβέρνηση, τον Καλλικράτη(Καποδίστριας 2)..
Δείτε εδώ το κακό που θα προκαλέσει στις περιφέρειες το σχέδιο αυτό και ειδικότερα στις απομακρυσμένες κοινότητες...

Παρακάτω ακόμα μερικά λόγια για το νομοσχέδιο αυτό περιγράφουν πώς στήθηκε και τι εξυπηρετεί αυτό το κόλπο...::

Το μεγαλύτερο «κόλπο» βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακούει στο όνομα «Καλλικράτης», αλλά κανείς – εκτός ελαχίστων – δεν το έχει αντιληφθεί στο μέγεθός του. Το «κόλπο» είναι τόσο απλό και μεγαλοφυές που μπροστά του ωχριούν τα πάντα και το χειρότερο, έχει ήδη εφαρμοστεί στην Ισπανία. Το Ελληνικό Κράτος έχει βρει τον τρόπο να γλιτώσει από το χρέος του που το πνίγει και να το μεταθέσει. Πού; Μα, στις περιφέρειες.

Το.. «κόλπο» υλοποιήθηκε ήδη στην Ισπανία για να γλιτώσει έτσι τη...
χρεωκοπία το κεντρικό Κράτος, να πτωχεύσουν όμως οι περιφέρειες της, όπως και ήδη γίνεται. Όσες περισσότερες οι αρμοδιότητες, τόσες περισσότερες και οι ευθύνες, τόσα περισσότερα και τα έξοδα. Μαζί, εννοείται, και τα χρέη.

Σε μία πρώτη ανάγνωση δεν έχει γίνει αντιληπτό γιατί – ας πούμε- μεταφέρονται οι αρμοδιότητες επί των Νοσοκομείων στις αιρετές περιφέρειες. Σε μία δεύτερη το θέμα είναι κάτι παραπάνω από προφανές: Τα τεράστια ελλείμματα στο χώρο της Υγείας δεν θα καταγράφονται πλέον στον ελλειματικό κρατικό προϋπολογισμό. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, οτιδήποτε με λίγα λόγια δεν είναι προορισμένο να «φέρνει λεφτά», αλλά αντίθετα απαιτεί κεφάλαια για τη συντήρησή του.

Στον ίδιο βαθμό ισχύουν τα αντίστοιχα και για τους Δήμους, όχι όμως τόσο έντονα. Οτιδήποτε μπορεί να εννοείται ως έκφανση του κοινωνικού Κράτους και απαιτεί χρήματα για να διατηρηθεί θα «μεταβιβασθεί» εκτός των ορίων του στενού Κράτους, με τη γενικόλογη υπόσχεση ότι τα χρήματα θα έρθουν αργότερα. Εννοείται βέβαια ότι η όποια υπόσχεση ή δεν θα τηρηθεί καθόλου ή θα τηρηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε η λειτουργία τελικά να είναι προβληματική.

Οτιδήποτε άλλωστε θα μπορούσε να είναι προσδοφόρο για να διατηρήσει οποιαδήποτε κοινωνική δράση σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο έχει μεταβιβασθεί προ πολλού σε ιδιώτες, όπως είναι οι δρόμοι, ή σχεδιάζεται να μεταβιβασθεί στο επόμενο διάστημα, όπως είναι τα λιμάνια…
(http://www.newsblog.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου