Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ


~TRUTH~: Ο Νταβούτογλου πέρνει θέση για το Αιγαίο, και με δηλώσεις όλο υπονοούμενα αμφισβητεί την Ελληνικότητα του Αιγαίου..:
  • Ο Γ. Παπανδρέου δεν έβαλε στην θέση του τον Νταβούτογλου και θα βάλει την Μέρκελ;
Οι δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου από την Αθήνα και η επιστροφή της… φιλοξενίας μας με αμφισβήτηση της δυνατότητας της Ελλάδας να κάνει ότι θέλει στο Καστελόριζο, ήρθε στη στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου, διέρρεε ότι θα πάει με δυναμισμό για να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των Ευρωπαίων. Μα αν ήθελε να το παίξει κάπου οπλαρχηγός, γιατί δε σήκωνε τη φωνή στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών; Ο κ. Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται τσακάλι στη διεθνή πολιτική και διπλωματία και έχει χαράξει εδώ και χρόνια τη γραμμή που ακολουθεί η Άγκυρα.
Ναι, το Καστελόριζο είναι Ελληνικό αλλά δεν βρίσκεται στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο βρίσκεται, είπε. Δεν αμφισβήτησε δηλαδή την ελληνικότητα του νησιού αλλά αμφισβήτησε ουσιαστικά τη δυνατότητα της χώρας να εντάξει το Καστελόριζο σε μια μελλοντική ΑΟΖ. Αμφισβήτησε ευθέως την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο.
Ο πονηρός Τούρκος με έμμεσο τρόπο παρουσίασε την τουρκική εξωτερική πολιτική. «Το μήνυμά μου είναι ότι η Τουρκία έχει θετική προσέγγιση στην επίλυση στο Αιγαίο», είπε. Ειδικά ως προς το Καστελόριζο, σημείωσε ότι η τοποθέτησή του είναι «απόλυτα γεωγραφική», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει τις δικές της τοποθετήσεις, αλλά πρέπει να συζητούνται τα θέματα ανοιχτά». Ήξερε καλά λοιπόν τι έλεγε ο κ. Νταβούτογλου. Μην πούμε ότι και μας… έκανε χάρη που μας έδωσε το νησί.
Για το αν πήρε καμιά απάντηση από τον κ. Δρούτσα που ήταν παρόν, το γνωρίζετε όλοι. Χλιαρός μη σπάσει κανένα αυγό. Άλλωστε, γιατί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών να το παίξει κάτι που δεν είναι;
Όμως, ο κ. Παπανδρέου, που όπως λέει ακολουθεί πατριωτική πολιτική, γιατί δεν έδωσε εντολή να βάλουν την Τουρκία στη θέση της; Ή μήπως οι απειλές του τέλειωσαν στο θέμα της Ευρώπης;
Από την άλλη μήπως κάποιοι που λένε ότι υπάρχει σχέδιο συνεκμετάλλευσης έχουν δίκιο;
Επανερχόμενος ο κ. Νταβούτογλου από το Mega σε ζωντανή μετάδοση αμφισβήτησε και πάλι εμμέσως ζωτικής σημασίας θέματα για την Ελλάδα λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πολλά θέματα είναι υπό συζήτηση, υπάρχουν διαφωνίες και όλα θα λυθούν με διάλογο.
Φυσικά, άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε στις ερωτήσεις του Πρετεντέρη (θυμήθηκε ότι είναι δημοσιογράφος) για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι και αυτή κάνει υπερπτήσεις ενώ χαρακτήρισε υπερβολές τις καθημερινές πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών. Μάλιστα, είπε το απίστευτο. Και οι Έλληνες πετούν καθημερινά στο Αιγαίο. Μήπως το Αιγαίο δεν ανήκει στην Ελλάδα;
“Είναι ελληνική θέση” απάντησε ο κ. Νταβούτογλου στην παρατήρηση του Π. Τσίμα ότι τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από ελληνικά νησιά ενώ τα ελληνικά αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Με άλλα λόγια ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας πήρε τη ρεβάνς από τον Γ. Παπανδρέου που τόλμησε από το Ερζερούμ να σηκώσει φωνή.
Υ.Γ: Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, ο πολλά βαρύς τούρκος υπουργός Εξωτερικών, έδωσε μία απάντηση που φυσιολογικά θα έπρεπε να οδηγήσει στην άμεση αποπομπή του από την Ελλάδα. Τί είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου; "Μα, και τα Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη πετάνε στο Αιγαίο..." αφήνοντας έτσι μία σαφή "νότα" της τουρκικής άποψης για την Ελληνικότητα του Αιγαίου. Τί είπατε; Αν απάντησε ο κύριος Δρούζας ή ο κύριος Παπανδρέου; Ναι, φυσικά τοποθετήθηκαν άμεσα, λέγοντάς του "σας πάει πολύ το χρώμα της γραβάτας σας"...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου