Αποτέλεσμα αναζήτησης

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

~TRUTH~:Για όσους δεν κατάλαβαν τι συνέβη το περασμένο Σάββατο 12 Μαρτίου...απλά...σκηνικό Ιμίων και πάλι.. Αμέσως λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του ΥπΕξ της Τουρκίας περί καστελόριζου - ότι δηλαδή το καστελόριζο είναι μεν ελληνικό αλλά ανήκει στην μεσόγειο - η Τουρκική πλευρά δείχνει να το στηρίζει με κάθε τρόπο, καθώς αμφισβήτησαν σε τρίτους την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή..!!



Το σκηνικό ξεκίνησε όταν το Ισραήλ ζήτησε απο ιταλική εταιρία που εργάζεται για το Ισραήλ, να στείλει ειδικό σκάφος να κάνει διάφορες έρευνες και ενέργειες για να τοποθετηθούν οπτικές ίνες που θα ενωνουν το Ισραήλ με την Ιταλία....
Φτάνοντας το ιταλικό σκάφος στην περιοχή του καστελόριζου, κοντά στην οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας, ζητάει αδεια απο τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, και μάλιστα εκδίδονται μαζί με την αδεια και οδηγείες NAVTEX που πληροφορούν για τον καιρό , γραμμές πλεύσης, θεματα επικυνδυνότητα και πολλές άλλες πληροφορίες για την ομαλή φιλοξενια του πλεούμενου στο ελληνικό FIR(χώρο)...
Όλα καλά λοιπόν μέχρι που η γνωστή τουρκική κορβέτα Bandirma(είχε χάσει το σοναρ της εξω απο την Ρω...) κανει την εμφάνισή της και ζητά απο το ιταλικό σκάφος να αποχωρήσει...γιατι όπως υποστήριζε το τουρκικό πλήρωμα παραβίαζε "Τουρκικη Υφαλοκρηπίδα!!!!" .και μάλιστα απείλησε ότι θα άνοιγε πυρ εάν το ιταλικό σκάφος δεν υπάκουε..!
Έχουμε λοιπόν μια ξεκάθαρη αμφισβήτηση και επίσης διεκδίκηση...αφού μας αμφισβήτησε σε τρίτους (Ιταλία - Ισραήλ) και σαν κυρίαρχος υπερασπίστηκε μια περιοχή "βαφτιζοντάς" την τουρκική υφαλοκρηπίδα...!
Επίσης με την κίνηση της ακυρώνει τις νομικές διαδικασίες που επραξαν οι ελληνικές αρχές με απαξιωτικό τρόπο, κατι που συνδυάστηκε με απραξία των ελληνικών αρχων, και Ειδικά της ελληνικής κυβέρνησης...!!!
Αυτό είναι Ηττα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου