Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ


  • Ο Παπανδρέου ισοπεδώνει τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί το αποδέχονται!!!
Η τρόϊκα το έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να πέσουν τα ελλείμματα, τα οποία είναι η αιτία του δανεισμού, δηλαδή της αύξησης του χρέους. Η απαίτηση είναι λογική. Δεν μπορείς να αυξάνεις συνεχώς τα έσοδα με τους φόρους.

Ήδη ο ΦΠΑ είναι περίπου στο ¼ της αξίας ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και ο φόρος εισοδήματος (μαζί με την προκαταβολή φόρου), φτάνει μέχρι και πάνω από 60% των εισοδημάτων ενός επαγγελματία. Έτσι όμως, σκοτώνεις απλά την οικονομία και φυσικά ούτε λόγος για ανάπτυξη. Πρέπει επομένως παράλληλα να μειώσεις και το άλλος σκέλος των δημοσίων ελλειμμάτων, δηλαδή τις κρατικές δαπάνες.

Είναι σε όλους γνωστό ότι, όπου έχει μπει το ΔΝΤ, έχουν απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Στη χώρα μας όμως δεν έχει απολυθεί ούτε ένας. Αντίθετα καλείται ο ιδιωτικός τομέας να εξαθλιωθεί και να αναλώσει όλες τις οικονομίες του, προκειμένου να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου να απολύσει μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Όπως όμως… είχαμε πει και παλιότερα, αρκετές φορές, το ΠΑΣΟΚ θα πέσει μόνον όταν θα περάσει την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να συμβεί, καθόσον, όπως είναι γνωστό, ολόκληρο το Σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι αυτό το ίδιο το κράτος. Αν χαθεί το κράτος, χάνεται και το καθεστώς.

Από αυτά που γίνονται μέχρι στιγμής, βλέπουμε ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να αποφύγει τις απολύσεις για λόγους, όπως αναφέραμε, καθαρά εκλογικής πελατείας και διατήρησης του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό προτιμά να περικόπτει συνεχώς οριζόντια τις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός φυσικά των στηριγμάτων του καθεστώτος (π.χ. δικαστικοί κ.λ.π.), προκειμένου να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να χρειαστεί να απολύσει.

Το γεγονός αυτό το ομολόγησε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όταν είπε ότι εφαρμόζει αυτή την οικονομική πολιτική προκειμένου να αποφύγει τις μαζικές απολύσεις σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο.

Αυτό το γνωρίζουν και το αποδέχονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Προτιμούν δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί τους, αρκεί να διασώσουν τις θέσεις εργασίας τους για την ώρα και βλέπουμε. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού στη χώρα μας και αυτό το γνωρίζουν.

Αυτή όμως είναι λανθασμένη επιλογή, κυρίως για δύο λόγους:

  1. Με τη συνεχή οριζόντια περικοπή των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, τους σπρώχνει όλους μαζί στην εξαθλίωση, ενώ θα μπορούσε να σπρώξει προς τον ιδιωτικό τομέα ένα μέρος και το υπόλοιπο να επιβιώσει ανθρώπινα και
  2. Με το να διατηρεί όλον αυτόν τον τεράστιο και αντιπαραγωγικό όγκο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν μειώνει σε τίποτα τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να εργαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τα οποία έξοδα είναι πολλαπλάσια των περικοπών που επιχειρεί.

Στο τέλος θα καταφέρει να έχει και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους εξαθλιωμένους και τη χώρα πτωχευμένη.

Πρέπει να αντιληφθεί λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, ότι θα στεναχωρήσει και τμήμα της εκλογικής του πελατείας. Δεν μπορεί να τα έχει όλα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου