Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ....ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ






~TRUTH~: Όπως πρόσφατα πληροφορηθήκαμε, στην συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή σύνοδο με τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών, βγήκε όπως λέει νικητής.. Τα ΠΑΣΟΚάναλα τον υποδέχθηκαν με διθυραμβικές δοξασίες, σαν τον θρυλικό νικητή που έσωσε την Ελλάδα..
Εντάξει, ηρεμήστε λίγο και δείτε ποια ακριβώς θεωρεί νίκη ο ΓΑΠ.
(π.σχ. Αν αυτό μπορεί να καταλογισθεί σαν νίκης της Ελλάδας, τότε θα χάσουμε τον πόλεμο...)
Το Σάββατο λοιπόν 12/3 ο ΓΑΠ συναντήθηκε με τους άλλους ευρωπαϊκούς ηγέτες, και στα θέματα που συζητήθηκαν φυσικά ειπώθηκαν και θέματα περι της κατάστασης του δανείου που πήρε η Ελλάδα...
Αυτό που θεωρεί ο ΓΑΠ νίκη, είναι η "απαίτησή" του για επιμήκυνση της αποπληρωμής..Πράγματι Ζήτησε επιμήκυνση και κατάφερε της εξής συμφωνία..:
 Κερδισε 7.5 χρόνια περιθώριο για αποπληρωμή και μείωση επιτοκίου κατά 1% δηλαδή 4,2% επιτόκιο....!
Μέχρι εδώ καλά...Όμως τα φερέφωνα ΜΜΕ φρόντισαν να εξυμνήσουν το παραπάνω "κατόρθωμα" υποβαθμίζοντας και τα υπόλοιπα που συζητήθηκαν έτσι ώστε ο ΓΑΠ να φανεί ήρωας, και να κερδίσει και πάλι ενα κομμάτι εμπιστοσύνης του λαού, ετσι ώστε να έχει περιθώρια να εφαρμόσει νέα μέτρα...!!!
Εκείνο που δεν παρουσίασαν με τον ίδιο τρόπο είναι ότι με την επιμήκυνση αυτομάτως θα έχουμε εντοκο χρέος περισσότερα χρόνια, οπότε το συνολικό χρέος θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ...ο ΓΑΠ μίλησε για κέρδος 6 δισεκατομμυρίων λόγω της μείωσης του επιτοκίου κατα μια μονάδα... Αυτό που δεν μας εξήγησε κανείς είναι ότι λόγω της επιμήκυνσης θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε 80% παραπάνω τόκους(Ξαναλέω αυτό επειδή το δάνειο θα τοκίζετε για περισσότερα έτη) και αυτό με το μειωμένο επιτόκιο που απέσπασε ο ΓΑΠ στην συνοδο το Σάββατο.. Αν δεν κατάφερνε να κερδίσει το μειωμένο επιτόκιο τοτε θα επρεπε να πληρώσουμε τόκους κοντά στο 100% περισσότερους στο σύνολο..Στην ουσία τα 6 δισεκατομμύρια που αναφέρει ο ΓΑΠ σαν κέρδος είναι απο την μείωση του επιτοκίου, αλλά κατα τα άλλα θα πληρώσουμε στο σύνολο 80% παραπάνω τόκους από ότι ήδη χρωστάμε..Τόκους δηλαδή 6 δισεκατομμύρια λιγότερους απο το αν πέρναμε επιμήκυνση χωρις μειωμένο επιτόκιο.. Δηλαδή μια τρύπα στο νερό..το κέρδος των 6δις είναι υποθετικό κέρδος !!ΑΝ δηλαδή δεν είχαμε μειωμένο επιτόκιο...!!!

Επίσης κάτι που τα πράσινα ΜΜΕ φρόντισαν να περάσει σχεδόν απαρατήρητο, ήταν και οτι η Κυβέρνηση συμφώνησε μέτρα που περιλαμβάνουν αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση Δημόσιας περιουσίας αξίας 50 Δις... Επ??? Ένα λεπτο...Σας θυμίζει κάτι αυτό? Ήταν η απαίτηση της Τρόικας πρίν ενα μήνα περίπου όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα φέρνοντας μαζί της το Μνημόνιο 4..
Ήταν τότε που ο ΓΑΠ ο θαρραλέος έδειξε το σθένος του και "την είπε" στους εκπροσώπους της Τρόικας, για απαράδεκτη συμπεριφορά και για εμπλόκή στα συμφέροντα της χώρας..
Κι όμως μετά την σύνοδο του Σαββάτου ο ΓΑΠ εμφανίστηκε σαν Λέωντας που όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης υποτάχτηκαν και δέχτηκαν τις τροποποιήσεις που απαίτησε ο ίδιος, !!!ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΞΙΑΣ 50 ΔΙΣ..!!!
Όλα λοιπόν έχουν προαποφασιστεί η κυβέρνηση τα ξέρει απλά προσπαθεί με ερμηνείες επιδαύρου να μοντάρει τα πλάνα και να φανούν στον απλό πολίτη με αποτέλεσμα που να ανεβάζει την εθνική υπερηφάνεια....!!!

Σε αυτό το σημείο θέλω να αναπτύξω μια θεωρία μου που είναι θέμα λογικής..:
Σύμφωνα με τους ειδικούς οικονομολόγους, χρηματιστές και όλους τους αρμόδιους, το Δημόσιο έχει περιουσία που ανέρχεται μόλις στα 6,5 - 7 δισ. Τόσο είναι και σε όλες τις εταιρίες του χρηματηστηρίου όπότε είναι κάτι που ισχύει...Η Δημόσια περιουσία της Ελλάδας που είναι γνωστή και αξιοποιήσιμη, είναι 7Δισ.

Εφόσον υπάρχει αυτή η πληροφορία, τότε απο πού θα βρει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει 50 δισ.????
Μήπως επιτέλους ήρθε η ώρα να μπουν στο παιχνίδι τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ελλάδας?? Μήπως όλο αυτό τον καιρό δεν αξιοποιήθηκαν και υπήρχε αυτή η διστακτικότητα απο την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στις Τουρκικές δηλώσεις και προκλήσεις??
Μήπως όλος ο ντόρος για την συνεκμετάλλευση και όλα τα σενάρια που αφησαν στον πάγο τόσο καιρό την εκμετάλλευση και την οριοθέτηση ΑΟΖ είχαν τελικό στόχο το να βρεθει ευκαιρία να πωληθούν ???? Ειναι αυτή η ευκαρία...? Λέω εγώ τώρα...

Το όλο σκηνικό περι νικηφόρας επέλασης του ΓΑΠ στην συνοδο, έγινε λοιπόν για να κερδίσει άλλη μια φορά την εκτίμηση του Λαού ή έστω ένα μέρος αυτού, ετσι ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τα σχέδια που έχουν προσυμφωνηθεί χωρίς πολλές αντιδράσεις...!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου