Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΩΣ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

~TRUTH~: Τυχαία ή όχι η ελληνική σημαία έχει τον σταυρό πάνω της...!!! Αυτό είναι το εμβλημά μας σαν έθνος.!
Η ιστορία λέει ότι η σημαία αυτή συμβολίζει τη θαλασσα και τον αφρο των κυματων που κυκλώνουν την Ελλάδα, και περιέχει και τον σταυρό που είναι το σύμβολο της πίστης των χριστιανών!!! Πράγματι ο χριστιανισμός, έχει σαν ιερο συμβολο τον σταυρό, επειδή η Θρησκεία αυτή διδάσκει οτι ο Ιησούς θυσιαστηκε για την ανθρωπότητα πάνω σε έναν σταυρό..!!! Ας κοιτάξουμε όμως πιο πίσω στους αιώνες να δούμε την αξία του σταυρού στα αρχαία χρονια, και ιδιαίτερα στην αρχαία Ελλάδα..!
Απο τα αρχαία χρόνια, οι Ελληνες και γενικότερα όμως άλλοι λαοί(προφανώς επηρεασμένοι απο Ελληνες) είχαν σαν εμβλημα έναν ΙΣΟΣΚΕΛΗ σταυρό, το οποίο εμβλημα το θεωρούσαν ιερο.!
Συμβόλιζε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, και ήταν ιδιαίτερα ιερό για τους Ελληνες θαλασσοπόρους.. 
Όταν πρωτοεμφανίστηκε η ελληνική σημαία με την σημερινή μορφή, ήταν το 1806 και μάλιστα στα ελληνικά πλοία . Οι ελληνες ναυτες την χρησιμοποιούσαν και εκείνα τα χρόνια που έκαναν προσπαθειες για απελευθέρωση... Το 1822 και μετά την απελευθέρωση, έγινε και επίσημη σημαία του εθνους.!!
Κι όμως η ελληνική σημαία πάνω της φέρει τον ΙΣΟΣΚΕΛΗ σταυρό!!!!
Μερικές φωτογραφίες παρακάτω δείχνουν αρχαία αντικείμενα πυο φανερώνουν την λατρεία ή την χρήση του ΙΣΟΣΚΕΛΗ σταυρού στην αρχαία Ελλάδα-εποχή...!!!



(όπως βλέπετε εδώ το αγαλματίδιο δείχνει να φοράει στο λαιμό τον ισοσκελή σταυρό)

(και εδώ επίσης το αγαλματίδιο φέρει τον Σταυρο στο λαιμό του)


Πριν κρινετε, δεν θέλω να προπαγανδίσω την Θρησκεία των χριστιανών μιας και εγώ είμαι , απλά πρέπει να γνωρίζουμε και τις πραγματικές μας ρίζες, να σκεφτομαστε και να πράττουμε γνωρίζοντας όλες τις πλευρές..!!
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου