Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

Ο Παπακωνσταντίνου έχει υποσχεθεί τα 50 δισ.
Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να εξέδωσε μία εντονότατη ανακοίνωση τα ξημερώματα της Παρασκευής για το ύφος των ελεγκτών της Τρόικας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας…
Μπορεί η Τρόικα να ζήτησε “συγγνώμη” για τις χειρονομίες Πόλσεν και να παραδέχθηκε ότι τα πάμε καλά…
Μπορεί ο ίδιος  ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου να εξέδωσε την Κυριακή επίσημη ανακοίνωση, με την οποία επιτέθηκε κατά του “σκληρού” της Τρόικας, του Σερβάζ Ντερούζ για τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα” την Κυριακή…

Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν αλλάζει και έχει γίνει αντιληπτή από την Παρασκευή στους αναγνώστες του protothema.gr: o υπουργός Οικονομικών έχει συμφωνήσει στα περίφημα 50 δισεκατομμύρια ευρώ που θέλει η Τρόικα (δείτε εδώ) τα οποία, όπως μεταδώσαμε το Σάββατο, μπορούν να βγουν μόνο εάν πωληθούν …η Μύκονος και η Σαντορίνη! 
Και για να το ξαναθυμηθούμε: σε ενημερωτικό σημείωμα που προωθήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τη συνέντευξη-σάλο της Τρόικας, στο κεφάλαιο “Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων” αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:
“-Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.
-Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012. “
Ανεξάρτητα από το ό,τι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέρρεαν την Παρασκευή το βράδυ ότι “στο συγκεκριμένο νούμερα μας παρέσυραν (!) οι δηλώσεις Σαμαρά που έχουν προηγηθεί!”, είναι προφανές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει αποδεχθεί το συγκεκριμένο ποσό ως στόχο!
Μένει να δούμε αν θα βγάλει στο σφυρί Μύκονο και Σαντορίνη…
Τη Δευτέρα πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επανήλθε στο ζήτημα και… επιβεβαίωσε ουσιαστικά το protothema.gr, δηλώνοντας, αναφορικά με το στόχο της κυβέρνησης να αξιοποιήσει δημόσια περιούσια ύψους 50 δισ. ευρώ, ότι «ο στόχος που μπήκε είναι ενδεικτικός, δεν υπάρχει απόφαση συγκεκριμένη πώς θα αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία. Ο πήχης είναι υψηλός, τον βάλαμε όμως εμείς. Είναι υψηλός, γιατί και οι προσδοκίες που έχουμε πλέον από την πορεία της χώρα μας είναι υψηλές».
«Η απόφαση ήταν δική μας και γι’ αυτό είπαμε ξεκάθαρα ότι η στάση των εκπροσώπων της Τρόικα ήταν απαράδεκτη» σημείωσε, προσθέτοντας: «Από τη στιγμή που υπερέβησαν το μέτρο, υπήρξε και η ανάλογη αντίδραση».
Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι σαφώς και υπάρχει η νομιμοποίηση όλου του υπουργικού συμβουλίου και του ΠΑΣΟΚ στο να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία και ότι «τα επιμέρους είναι θέμα συζήτησης και συνεργασίας πολλών υπουργείων».
Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ο στόχος των 50 δισ. ευρώ «είναι ρεαλιστικός, είναι όμως ενδεικτικός και όχι περιοριστικός» και δείχνει την κατεύθυνση της κυβέρνησης να περάσει σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και στην αξιοποίηση της περιουσίας της χώρα μας. Επισήμανε δε ότι «δεν μιλάμε για πωλήσεις, για ξεπούλημα, αλλά για αξιοποίηση, που έχουμε άμεση υποχρέωση σχεδιασμένα να την βάλουμε μπρος».
Επιπλέον, τόνισε ότι ακόμα και σήμερα η μεγάλη περιουσία του ελληνικού Δημοσίου δεν έχει καταγραφεί και παραμένει αναξιοποίητη και υπενθύμισε ότι ήδη υπάρχουν διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση, παραπέμποντας στη σχετική απόφαση της διυπουργικής αποκρατικοποιήσεων, το Δεκέμβριο του 2010.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου