Αποτέλεσμα αναζήτησης

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ...ΕΥΡΩ



~TRUTH~:Ο μηχανισμός στήριξης που υποτίθεται εφαρμόζεται στην Ελλάδα για να την Βγάλει από την οικονομική κρίση, τελικά λειτουργεί σαν μια σύριγγα που όπου βρει εκμεταλλευσιμο πόρο, αγκυροβολεί και ρουφάει το κάθετι κερδοφόρο...
Απο την στιγμή που μπήκε στο κόλπο, αποσκοπεί να επωφεληθει στο επακρο, και γιαυτό και το κόλπο της επιμήκυνσης..Όσο περισσότερο κάτσει τόσο περισσότερο θα "φάει"....










Διαδικασία πτώχευσης του ελληνικού λαού με συνταγή Αργεντινής προωθεί η Γερμανία, εκβιάζοντας τη χώρα μας, καθώς ζητά νέες μειώσεις μισθών για τους Έλληνες εργαζόμενους, παραχώρηση της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών σε ιδιώτες, καθώς και ιδιωτικοποίηση όλων των μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων, προκειμένου να συναινέσει στην εφαρμογή των σχεδίων για την επιμήκυνση και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους!

Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτεται μετά τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών Γιεργκ Ασμουσεν στις 25-1-2011, σύμφωνα με τις οποίες οι μισθοί στην Ελλάδα πρέπει να μειωθούν για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Ο Γερμανός υφυπουργός επεσήμανε εξάλλου ότι «η Ελλάδα μπορεί να απελευθερώσει τις αγορές και τα δίκτυά της και να ιδιωτικοποιήσει μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις».

Οι δηλώσεις αυτές του Γερμανού υφυπουργού αποτελούν ουσιαστικά υπόδειξη προς την ελληνική κυβέρνηση για την κατεύθυνση της οικονομικής της πολιτικής τους προσεχείς μήνες και τα προσεχή έτη.

Παρόμοιες υποδείξεις έχουν γίνει κι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της προετοιμασίας του «πακέτου» των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν από τη χώρα μας την τριετία 2012-2014 για να εξευρεθούν περίπου 12 δις. ευρώ που απαιτούνται προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ ως το 2014, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Μνημονίου.

Ποιά είναι η αλήθεια
Οι μειώσεις μισθών σε περίοδο ύφεσης θα οδηγήσουν σε κάμψη της κατανάλωσης. Στην Ελλάδα, δεν είναι οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα που δημιουργούν πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Είναι οι ανελαστικές αγορές προϊόντων που δημιουργούν υπερκερδοφορία στους επιχειρηματίες και αυτό φαίνεται και με την έξαρση του πληθωρισμού. Η μειωμένη, επομένως, ανταγωνιστικότητα δεν οφείλεται ούτε στο επίπεδο μισθών του ιδιωτικού τομέα που είναι σχετικά χαμηλό, ούτε βέβαια στο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων που είναι απαλλαγμένο από κάθε κρατική παρέμβαση.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, είναι, αντίθετα αποτέλεσμα κυρίως του υψηλού μη μισθολογικού κόστους εργασίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται το υψηλό φορολογικό βάρος και η σημαντική επιβάρυνση εργαζομένων και κυρίως εργοδοτών από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα των πιο ακριβών χωρών του ΟΟΣΑ με βάση το μη μισθολογικό κόστος εργασίας, με ποσοστό που φτάνει το 41,5% του συνολικού κόστους εργασίας. Είναι βέβαιο ότι η μείωση μισθών (και) στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα. Αντίθετα, η μείωση αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση όταν τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι:
- Ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζει να υστερεί σημαντικά, βρισκόμενος στο 60% του επιπέδου των πλουσιότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Οι εργαζόμενοι φορολογούνται με 35%, την ώρα που τα κέρδη των επιχειρήσεων φορολογούνται – κατά μέσο όρο – με 15,9% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. διαμορφώνεται στο 33%.
- Η άγρια λιτότητα και η ανεργία οδηγούν όλο και περισσότερους σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης αλλά και στην αδήλωτη εργασία, ενώ εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η εργασία μικρότερη του πενθήμερου, με αντίστοιχη μείωση αποδοχών, αλλά και οι μειώσεις αποδοχών με τον εκβιασμό της απόλυσης.

Συμπέρασμα: Κερδισμένες θα είναι (πάλι) οι μεγάλες επιχειρήσεις. Και χαμένοι οι εργαζόμενοι. Όπως πάντα.
Θα τους αφήσουμε έτσι; Αν τους αφήσουμε έτσι κινδυνεύουμε να πάθουμε ό, τι έπαθαν οι αρχαίοι Αθηναίοι στον Ασσίναρο ποταμό της Σικελίας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου