Αποτέλεσμα αναζήτησης

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΟΛΑ


Μιλημένα και συμφωνημένα μεταξύ κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και τρόικας ήταν τα 50 δισ. από το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας.

Αυτό πλέον απεδείχθη όχι μόνο από τη μια, αλλά ΚΑΙ από τις δύο πλευρές !

Στις Βρυξέλλες, παράγοντες της Κομισιόν άδειασαν την κυβέρνηση για τις αντιδράσεις της, δηλώνοντας ότι τις θεωρούν ακατανόητες γιατί .....
«όλα ήταν συμφωνημένα» και μάλιστα «στην επίτευξη της συμφωνίας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα». .

Παράλληλα και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχτηκε, μέσω του εκπροσώπου της, ότι ο καβγάς ήταν για το «πάπλωμα» !

Δηλαδή η κυβέρνηση ήθελε να το ανακοινώσει η ίδια και όχι η τρόικα «που δεν είχε κανένα δικαίωμα».

Τόνισε ότι … η απόφαση για τα 50 δισ. ευρώ ήταν δικιά της! Μάλιστα , όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών αν δεν μεσολαβούσε η συνέντευξη της τρόικας ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου θα ανακοίνωνε το πρόγραμμα των 50 δισ. , μετά τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στις Βρυξέλλες.

Βέβαια αυτό που δεν αναφέρουν ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε οι πηγές του υπουργείου, είναι το γεγονός ότι η συνέντευξη της τρόικας και τι θα περιλαμβάνει… ήταν γνωστή στην κυβέρνηση! Αυτό το έχουν ξεκαθαρίσει τα στελέχη της τρόικας , αλλά αποδεικνύεται και από το non paper του υπουργείου Οικονομικών.

«Μα γιατί τότε γίνεται ο καβγάς;» θα αναρωτηθεί κανείς. Διότι στο βάθος ξεπροβάλουν εκλογές. Ο υποτιθέμενος καβγάς με την τρόικα θέλει να προβάλει στην κοινή γνώμη μια εικόνα του… «επιτιθέμενου καλού ΠΑΣΟΚ , ενάντια στην κακιά τρόικα» (που το ίδιο βέβαια έφερε!).

Μια νέα προεκλογική ψευδαίσθηση μετά το… « λεφτά υπάρχουν» των προηγούμενων εκλογών που απεδείχθη ότι μπόρεσε και υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού…

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η εκτός προγράμματος επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου προήδρευσε σε κομματική σύσκεψη. Τι αποφάσισε αυτή η σύσκεψη; Αποφάσισε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως είναι… περιοδείες του πρωθυπουργού στην περιφέρεια (στο τέλος της εβδομάδας θα μεταβεί στη Θράκη).

Αποφάσισε επίσης και συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 4 Μαρτίου (δηλαδή ένα μήνα πριν από την ημερομηνία την οποία τα σενάρια φέρουν ως την πιο πιθανή για πρόωρες εκλογές).

Και ο νοών νοείτω!

Την ίδια ώρα, το βραβείο προπαγάνδας πηγαίνει στα Ελληνικά ΜΜΕ που επιμένουν να βλέπουν και να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει την στήριξη της Ε.Ε., επειδή υπάρχουν... αποτελέσματα, μόνο που θέλουν και άλλα!!!

Απορία: Για πόσο μακάκες μας θεωρούν τελικά; Και μήπως όντως πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για το εάν είμαστε όπως μας "βλέπουν"; Γιατί, όσο δεν αντιδρούμε στην προπαγανδιστική ασυδοσία και στα συνεχόμενα ψεύδη, τόσο πλησιάζουμε να ασπαστούμε τον τίτλο του "μακάκα"...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου