Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

WikiLeaks αλήθεια η ακόμα μια προπαγάνδα ;


Εδώ και μέρες, το γνωστό στην διαδικτυακή ενημερωση WikiLeaks δημοσιεύει εγγραφα που στάλησαν σε όλο τον κόσμο απο τις ΗΠΑ, με σκοπο το ξεμπρόστιασμα των ανηθικων κυβερνήσεων και την αποκάλυψη των συνομοσιών στον πλανήτη...

Είναι όμως αυτός ο απώτερος σκοπός???

Δείτε την συνέχεια.:









ο WikiLeaks αποκάλυψε σωρεία από τηλεγραφήματα των ΗΠΑ στα οποία περιγράφεται μια σειρά από εν δυνάμει εκρηκτικά διπλωματικά επεισόδια σε διάφορες χώρες, μια από τις οποίες είναι και η Τουρκία. 7.918 από αυτά είναι τηλεγραφήματα που στάλθηκαν από την Τουρκία στην Ουάσιγκτον.
Το WikiLeaks άρχισε να δημοσιεύει την Κυριακή τα 251.287 τηλεγραφήματα - από τα οποία τα 15.652 έχουν χαρακτηριστεί ως "απόρρητα" - που στάλθηκαν από 274 αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ακόμα και αφού η ιστοσελίδα του δέχτηκε επίθεση μέσω "άρνησης αναρτήσεων" πριν από την δημοσίευση.
Η αποστολή των περισσότερων από αυτά τα τηλεγραφήματα, η οποία έγινε στα πλαίσια επικοινωνίας μεταξύ διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό και του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 2007 και του περασμένου Φεβρουαρίου και η αποκάλυψή τους είναι πολύ πιθανό να φέρει σε δύσκολη θέση τόσο την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και άλλες κυβερνήσεις.
Σε εισαγωγικό κείμενο για τις αποκαλύψεις, το οποίο εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του, το WikiLeaks επικρίνει έντονα "τις αντιθέσεις μεταξύ της δημόσιας εικόνας των ΗΠΑ και όσων λέγονται από τους πολιτικούς της πίσω από κλειστές πόρτες".
"Τα τηλεγραφήματα", σύμφωνα με το ίδιο κείμενο του WikiLeaks, δείχνουν την έκταση της κατασκοπευτικής δραστηριότητας των ΗΠΑ εις βάρος των "συμμάχων" τους και των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και το πόσο εθελοτυφλούν όσον αφορά τη διαφθορά και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα "κράτη-πελάτες" τους. Δείχνουν επίσης παρασκηνιακές συμφωνίες με δήθεν ουδέτερες χώρες, τον ρόλο των λόμπι στην άσκηση πίεσης προς όφελος αμερικανικών εταιρειών, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνουν διπλωμάτες των ΗΠΑ για την προώθηση όσων έχουν πρόσβαση σε αυτές".
Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τις διαρροές ως "απερίσκεπτες και επικίνδυνες".
Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά από τα πιο αρνητικά σχόλια για ηγέτες από όλο τον κόσμο που περιέχονται στα τηλεγραφήματα:
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζεται ως "ρηχός, ματαιόδοξος και αναποτελεσματικός ως σύγχρονος Ευρωπαίος ηγέτης", του οποίου τα "συχνά ξενύχτια και η αδυναμία του στα έξαλλα πάρτι οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν ξεκουράζεται επαρκώς".
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ "αποφεύγει να ρισκάρει και σπάνια είναι δημιουργική".
Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παρομοιάζεται με τον Χίτλερ.
Για τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται ότι κυβερνά με "μια συμμορία ανίκανων συμβούλων".
Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ιλ είναι ένας "πλαδαρός γέρος" που πάσχει από "ψυχοσωματικά τραύματα".
Τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι "χαρακτηρίζει η παράνοια" και "είναι εξαιρετικά αδύναμος άνθρωπος που δεν ακούει την αλήθεια, αλλά αντίθετα εύκολα επηρεάζεται από οποιονδήποτε σπεύδει να του αναφέρει ακόμη και τις πιο απίστευτες ιστορίες ή μηχανορραφίες εναντίον του".
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν είναι "αρχηγός στο ρώσικο κοπάδι σκύλων", ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι "άβουλος και διστακτικός» και «παίζει τον ρόλο του Ρόμπιν πλάι στον Πούτιν-Μπάτμαν".
Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είναι "ψώνιο" και "συνοδεύεται από μια ηδονική ξανθιά Ουκρανή νοσοκόμα".
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί "φοράει μια μάσκα υπερευαίσθητου και αυταρχικού συγχρόνως" αλλά στην πραγματικότητα είναι "ένας γυμνός αυτοκράτορας".

ΠΗΓΗ 1

Μεταξύ αυτών των εγγράφων κρύβονται και συζητήσεις για τα θέματα που μας αφορουν σαν χώρα, Σκοπιανό , κυπριακό, Παραβιασεις.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι ο Λευκός οίκος θα προτιμούσε μια ποιο ελαστική στάση της κυβερνησης το Καραμανλή στο θέμα με το όνομα των Σκοπίων..Αναφέρει ότι δεν υπήρχε συνεργασία και επίλυση επειδή ο Καραμανλής Ειχε αρνητική σταση γενικότερα προς τις ΗΠΑ..!


  • Μήπως ζούμε την απόλυτη προπαγάνδα και την προετοιμασία να δεχτούμε με χαρά την παγκόσμια κυβέρνηση;

Κι ενώ οι «αποκαλύψεις» από τα έγγραφα που διαρρέει το WikiLeaks συνεχίζονται, εμείς αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε. Μήπως τελικά αυτή η «διαρροή» είναι αρκετά έντεχνη προκειμένου να αποδομήσει το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο, δρώντας ουσιαστικά στην δημιουργία μίας απαίτησης των λαών για γενική αλλαγή; Και μήπως αυτή η γενική αλλαγή σημαίνει την έναρξη αποδοχής μίας παγκόσμιας κυβέρνησης;
Και γιατί αναρωτιόμαστε; Μα, αλήθεια, υπάρχει έστω κι ένας από όλους εσάς που πιστεύει πως θα υπήρχε αυτή η διαρροή εάν κάποιοι πολύ υψηλά ιστάμενοι δεν την ήθελαν; Πόσο δε μάλλον, όταν η δημοσιοποίηση των «αποκαλυπτικών» εγγράφων είχε διαφημιστεί, προετοιμάζοντας ένα αρνητικό κλίμα για τις κυβερνήσεις όλων των κρατών…! Μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν συνέβησαν ατυχήματα, πως δεν μπόρεσαν οι μυστικές υπηρεσίες να κλέψουν ή να εξαφανίσουν όλο αυτό το «αποκαλυπτικό» υλικό; Μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν μπόρεσαν να «κόψουν» την ηλεκτρονική δημοσίευσή τους;
Όποιος πιστεύει πως στα έγγραφα του WikiLeaks βρίσκεται ΟΛΗ η αλήθεια, μάλλον απατάται και συνειδητά ή ασυνείδητα αυταπατάται οικτρά. Μάλλον βλέπουμε την μισή αλήθεια ή μόνο ένα μικρό της μέρος. Το ζητούμενο δεν είναι σε αυτά που μας αποκαλύπτουν, αλλά σε αυτά που συνεχίζουν να μας αποκρύπτουν…

"Ύποπτη η δημοσιοποίηση των εγγράφων", λέει ο Ερντογάν
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης "Κεμάλ Ατατούρκ" λίγο πριν αναχωρήσει για την Λιβύη σήμερα το πρωί, ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ιστοσελίδα του WikiLeaks ως "ύποπτη και αμφίβολης αξιοπιστίας".
"Μόλις Wikileaks δημοσιεύσει τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του, τότε θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τη σοβαρότητα των εγγράφων αυτών", δήλωσε ο Ερντογάν. "Θα προβούμε σε δηλώσεις αφού αξιολογηθούν τα έγγραφα", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Λιβύη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα παραστεί στην 3η Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Αφρικής, ως επίτιμος προσκεκλημένος του ηγέτη της Μουαμάρ Καντάφι και θα παραλάβει βραβείο το οποίο θα του απονείμει η Διεθνής Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
"Η πρόσκλησή μου ως "επίτιμου προσκεκλημένου" στην Σύνοδο Κορυφής είναι μια καλή ένδειξη για την άνοδο της Τουρκίας όχι μόνο ως περιφερειακής δύναμης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο" υπογράμμισε ο Ερντογάν.


Καταδικάζει ο Λευκός Οίκος τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων από το Wikileaks
Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου για τη δημοσιοποίηση των δεκάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την ιστοσελίδα Wikileaks. «Τέτοιου είδους αποκαλύψεις θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διπλωματών μας» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Στην μεγαλύτερη διαρροή μυστικών πληροφοριών που έχει γίνει ποτέ, αποκαλύφθηκαν δεδομένα για τη διεθνή τρομοκρατία, τη διασπορά πυρηνικών όπλων και τις δράσεις ξένων ηγετών. Οι πληροφορίες προέρχονται από τις πρεσβείες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο.
Ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του τονίζει πως «τέτοιου είδους αποκαλύψεις θέτουν σε κίνδυνο τους διπλωμάτες μας, το προσωπικό των υπηρεσιών πληροφοριών και ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που βοηθούν τις ΗΠΑ στην πρόωθηση της Δημοκρατίας και της διαφανούς διακυβέρνησης».
Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ξεκινούν προσπάθεια περιορισμού της ζημιάς που προκάλεσε στις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ το περιεχόμενο των εγγράφων, καθώς όπως αποκαλύφθηκε οι διπλωμάτες συγκεντρώνουν πληροφορίες εκτός αυτών που θεωρούνται μέσα στις κλασικές αρμοδιότητές τους.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Τζ.Κρόουλι δήλωσε: «Οι διπλωμάτες μας είναι απλά αυτό, διπλωμάτες. Συγκεντρώνουν πληροφορίες που καθορίζουν την πολιτική μας και τις ενέργειές μας. Αυτό είναι το έργο των διπλωματών, τόσο των δικών μας όσο και όλων των χωρών, εδώ και εκατοντάδες χρόνια».
Σχετικά, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται: «Από τη φύση τους τέτοιου είδους πληροφορίες προς την Ουάσινγκτον είναι πολλές φορές ατελείς. Δεν εκφράζουν απαραίτητα, ούτε καθορίζουν πάντα την πολιτική των ΗΠΑ».

--->ΠΗΓΗ<---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου