Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Με τον καιρό αρχίζει να φαινεται καθάρά σε ποιον ανήκουν τα πετρέλαια μας..!



Το παρακάτω αρθρο, είναι σημαντικό να διαβαστεί για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τα πετρέλαια μας και τόσα χρόνια δεν έχουμε κάνει αποπειρες εκμετάλλευσης...!!

Το συμπέρασμα που μας δείνει είναι αυτό που σιγά σιγά καταλαβαίνουμε και "φοβόμαστε" όλο και περισσότεροι...::!!!







Πρώτο το newsbomb.gr με την έρευνα του Κώστα Χαρδαβέλλα έκανε τις μεγάλες αποκαλύψεις για την ύπαρξη του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα και τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αιγαίο, Ιόνιο και Κρήτη.
Οι αποκαλύψεις του newsbomb.gr ήταν η βάση της συζήτησης που έγινε στη Βουλή, στην οποία ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ορυκτός πλούτος για πρώτη φορά και δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει άμεσα στην ανεύρεση και εκμετάλλευσή του.
Σήμερα το newsbomb.gr κάνει μια αποκάλυψη «βόμβα» με τα μυστικά σχέδια των ΗΠΑ για την εκμετάλλευση του ελληνικού ορυκτού πλούτου:
Ο Αμερικανός σύμβουλος της εταιρείας ¨Αlaskan – Aegean Risk and Search¨ Μάικ Ντόζιερ (ο οποίος έχει άμεσες σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών) δήλωσε στον Κώστα Χαρδαβέλλα:
«Η Αμερική είναι έτοιμη εφόσον της το επιτρέψουν Ελλάδα και Τουρκία να παρέμβει και να επιτύχουν όλοι μαζί μια χρηματιστηριακή συμφωνία συμφέρουσα για την Ελλάδα και την Τουρκία που θα έχει σχέση με τον πλούτο που θα βρίσκεται στο Αιγαίο. Το σχέδιο είναι μια αμερικάνικη ή μια βρετανική εταιρεία πετρελαίων να μπορέσει να εξορύξει τα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Αιγαίου σε συνεργασία με την Ελλάδα, με παροχή δικαιώματος στην Τουρκία να το διυλίζει. Στη συνέχεια θα γινόταν η μοιρασιά του πλούτου.
Η Τουρκία ήδη αναζητάει στηρίγματα από την Ρωσία για συμμετοχή στον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου και ο παράγοντας που επισπεύδει τα πράγματα είναι η οικονομία.
Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Ελλάδας για την εξόρυξη του πετρελαίου και για την έρευνα εντοπισμού φυσικού αερίου στην περιοχή.
Σε ότι αφορά την Κύπρο η αμερικανική εταιρεία Texaco συζητά ήδη με την πολιτική ηγεσία της χώρας περιμένοντας να έρθουν σε μια συμφωνία και με την Τουρκία για να προχωρήσει σε εξόρυξη του πετρελαίου στην περιοχή».
Ο Αμερικανός παράγοντας Μάικ Ντόζιερ, προφανώς μεταφέροντας θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και των εταιρειών που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά πετρέλαια είπε στο τέλος της συζήτησης στον Κώστα Χαρδαβέλλα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον:
«Οι ΗΠΑ είναι ένας σύμμαχος Τουρκίας και Ελλάδας που θα μπορούσε να αναλάβει τα κοιτάσματα αυτά και να βάλλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δύο χώρες, ώστε να βρουν μια επιθυμητή λύση. Η οικονομία δεν επιτρέπει σύγκρουση των δύο χωρών με θερμά επεισόδια κ.λ.π. και τα ψύχραιμα μυαλά Ελλάδας και Τουρκίας θα βρουν τον τρόπο να εξορύξουν τον υπόγειο ορυκτό πλούτο στις περιοχές που γειτονεύουν».


ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ......

--->ΠΗΓΗ<---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου