Αποτέλεσμα αναζήτησης

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

~TRUTH~: Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί είναι αυτοί που παραφράζουν τα γεγονότα, και είτε θέλουν να περάσει μια νέα "ιστορία" είτε θέλουν να αφανήσουν την συμβολή διαφορων ιστορικων προσώπων στην εκβαση του πολέμου..! Ένα καιριο παράδειγμα είναι ο Ιωάννης Μεταξάς.. Έχουν ακουστεί τόσα και τόσα που μειώνουν κατα πολύ την συμμετοχή του και την βοήθειά του στο Επος του 40, αλλά όλα χωρίς αποδείξεις σοβαρές..
Το χρονικό ενός έπους.


Έπειτα απο μια χρονιά γεμάτη ταραχές και αιματηρά επεισόδια του κομμουνισμού στην Ελλάδα το 1935 η χώρα είχε αποδιοργανωθεί... Οι Αγγλοι "φίλοι" μας, μέσω του Βασιλιά Γεωργίου Β έβαλαν τον Ιωάννη Μεταξά ώς πρωθυπουργό υπηρεσιακής κυβέρνησης μέχρι να γίνουν εκλογές.Αν και δεν είχαν ιδιαίτερη συμπαθεια στο προσωπο του Μεταξά, ούτε οι Αγγλοι, ούτε ο Γεώγιος Β' έκριναν ότι μονο αυτός ήτο ικανός να φέρει μια πρώτη σταθεροποίηση στην Ελλάδα, καθώς έβλεπαν ότι ένας νέος πόλεμος είναι προ των πυλών..και η Ελλάδα αποτελούσε στρατηγική θέση για τους Συμμάχους...
Στις 4 Αυγούστου του 1936 ο Μεταξάς Κηρύσσει δικτατορία και αναίμακτα καταλαμβανει αποκλειστικά την εξουσία και διοίκηση της χώρας και του στρατού. Τ'εσσερα χρόνια μετά έρχεται η ωρα το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια του..
Ήταν 3 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν ο Ιταλός πρέσβης Εμμανουήλ Γκράτσι, επισκέπτεται αιφνιδίως του σπίτι του Μεταξά στην Κηφισιά.Όπως αναφέρει στο ημερολόγιο τους ο Γκράτσι το σπίτι του Μεταξά ήταν ένα απλό μικροαστικό σπίτι χωρίς φρούρηση. Ο Μεταξάς λοιπόν τον υποδέχεται στο σαλόνι του όπου διαβάζει και το τελεσίφραφο του Μουσολινι. Για αναίμακτη "συνεργασία" των δύο χωρών με το να παραχωρήσουν οι Ελληνες στους Ιταλούς εδάφη στρατηγικής σημασίας..!
Η Απάντηση του Μεταξά ήταν. " Ε λοιπόν πόλεμος"
Στις 5.30 τα ξημερώματα ήχησαν οι σειρήνες...
Όπως δήλωσε ο Μεταξάς 2 μερες αργότερα σε συνέντευξη τύπου, η Απάντηση αυτή ήταν μονόδρομος, και σαν Ελληνοκράτης σκέφτηκε το Έθνος του.. Ήξερε ότι Έτσι και αλλιώς ο Λαός το ίδιο θα απαντούσε, και ότι είτε κέρδιζε τον πόλεμο ο άξονας είτε οι Σύμμαχοι η Ελλάδα θα γινόταν "σκλάβα"!!
Ο Χίτλερ πάντως εξοργίστηκε απο την κίνηση του Μουσολίνι, καθώς ο δεύτερος για να "μιμηθεί" τις επιτυχίες του Χίτλερ άνοιγε νέο μέτωπο στον πολεμο, το Βαλκανικό.!!!
Η Επίθεση ξεκινάει. Οι Ιταλοί βομβαρδίζουν και επιτίθονται στην Ήπειρο και  στην Πάτρα. Η αποτελεσματική οργάνωση του Μεταξά επαναφέρει το 12 σύνταγμα στην Πάτρα το οποίο εξωντόνει τους Ιταλούς πράκτορες.! Την ίδια στιγμή βομβαρδίζονται επίσης η Κόρινθος, ο Πειραιάς, και άλλα μέρη της Ελλάδας!
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο Μεγάλος Ηγέτης ο Μεταξάς, είχε μυστικά προετοιμάσει τον Ελληνικό Λαό για επικειμενη επιστράτευση, μέσω φυλλαδίων που περνούσαν απο χέρι σε χέρι με προσχηματικό και μυστικό τρόπο..!! Οι Ιταλοί είχαν διαπιστώσει ότι ου΄δεποτε έγινε κάποια κίνηση για επιστράτευση απο τον Μεταξά, οπότε και πιστεψαν ότι θα έχουν μια ευκολη προέλαση στα Εδάφη της Ελλάδας..!
Στην Ήπειρο λοιπόν, Ο Κατσιμήτρος αμύνεται σαν Ήρωας με μία μόνο μεραρχία και περιμένει ενισχύσεις απο τον Μεταξά!
Έτσι λοιπόν η πρώτη σοβαρή επίθεση γίνεται στην Πίνδο όπου ο Δαβάκης με 2000 ανδρες χτυπιέται απο την επίλεκτη μεραρχία των Ιταλών "Τζούλια" των 10000 ανδρών.. Η Ελληνική πλευρά έχει τις πρώτες σοβαρές απώλειες.. Ο διοικητής Κατσιμήτρος ρισκάροντας δίνει οδηγίες να αμυνθουν διάσπαρτα τα ελληνικά τάγματα και τελικώς δικαιώνεται! Ο συνταγματάρχης Δαβάκης, αν και τραυματισμένος, οργανώνει το συνταγμα του, και αντεπιτείθεται. Η Μεραρχία των Ιταλών Τζούλια παθαίνει πανωλεθρία..και εκατοντάδες συνελήφθησαν κατά την διαφυγή τους! Ο Κατσιμήτρος και ο Δαβάκης με την βοήθεια των Μεραρχιών που έστελνε ο Μεταξάς συνέχεια, καταδίωκαν την μεραρχια Τζούλια και όποια άλλη ερχόταν για ενίσχυση! Η Πρωτοβουλία και το ΌΧΙ του Μεταξά, είχαν αποδώσει καρπούς, καθώς στις 13 Νοεμβρίου πιά οι Ιταλοί έπαψαν τις επιθέσεις..!
Την Επομένη ημέρα ο Μεταξάς διάτάσσει την μαζική επίθεση εναντίον της Ιταλίας, κάτι που αφήνει αφωνη την Ευρώπη!
Η μεγάλη στρτιωτική υπεροχή των Ιταλών δεν σταθηκε ικανή΄για να περάσει την Ελλάδα. 200.000 Έλληνες στρατιώτες με λίγοστή ναυτική και αεροπορική δύναμη, Ενάντια σε 2.500.000 Ιταλούς με μεγάλυ ισχύ σε ναυτικό, αεροπορία και αρματα μάζης.! Με συνεχόμενες νίκες οι Ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Β. Ηπειρο. Στις 22 Δεκεμβρίου ο Ελληνικός στρατός πλέον είχε νικήσει σε όλα τα μέτωπα, και εφτασε ο Βαρύτερος χειμώνας των 15 τελευταίων ετών!
Ο Μουσολίνι πλέον κάλεσε στο "παλάτσο" του σύσκεψη ηγετών και τους δήλωσε.: Όσο και αν φαίνεται γελοίο και ανήκουστο, πρέπει να ζητησουμε ανακωχή με την παρέμβαση του Χίτλερ!!!
Ο Χίτλερ στέλνει τον στρατηγό Ρίντελεν να εποπτεύσει την κατάσταση στην Αλβανία. Γρήγορα στις αρχές του Ιανουαρίου του 1941 αντιλαμβάνεται ότι οι Ιταλοί δέχονται ανεπανόρθωτα πλήγματα και κινδυνεύουν.! Ακόμα και στον τεράστιο στόλο της Ιταλίας υπήρχαν πλήγματα!
Όντως ο Χίτλερ έκανε προσπάθεια να σταματήσει ο πόλεμος αυτός, καθώς ο χίτλερ δεν ήθελε να ανοιξει βαλκανικό μέτωπο και να καθυστερήσει, και ο Μεταξάς επίσης δεν ήθελε να χτυπηθεί απο την Γερμανική ισχύ.
Ο χίτλερ λοιπόν προτεινε να μπουν γερμανικα στρατεύματα ανάμεσα στα ιταλικά και Ελληνικά και να σταματήσουν τον πόλεμο, και να μην επιτρέψουν να μπουν οι Βρετανοί στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μην ζημιωθεί κανένας περισσότερο.!
Η ανακωχή αυτή υπόπτως δεν έγινε ποτέ... Βρετανός αρχιστράτηγος προτείνει να στείλει στην Ελλάδα κάποια μικρή βοήθεια η οποία όμως θα έκανε τον χίτλερ να επιτεθεί(και να καθυστερήσει όπως ήθελαν οι Αγγλοι). Ο Μεταξάς, που εξυπηρετούσε μονο το συμφέρον την Ελλάδας, σκέφτεται ή όλα η τίποτα. Δηλαδή ή μια αγγλική δύναμη που θα τελειώσει τις δυνάμεις του αξονα και δεν θα έχει άλλα προβλήματα, ή τίποτα που μπορει να βάλει την Ελλάδα σε μεγαλύτερους κινδύνους.. Έτσι προτείνει στον Βρετανό πρεσβη να στείλει 10 μεραρχίες και ανάλογη αεροπορική βοήθεια στην Βέρμαχτ και στην Luftwaffe αντίστοιχα.. Ό Βρετανός του απάντάει ότι μπορούν να στείλουν μόνο 2-3 μεραρχιες και μερικά αεροπλάνα... Τότε ο Μεταξάς απαντάει " Καλύτερα τότε να μην στείλετε τίποτα.!
Προτίμησε με λίγα λόγι αο Μεταξάς την Ανακωχή του με τις δυνάμεις του άξονα και την εν συνεχεία ουδετερότητα του απο τον μετέπειτα πόλεμο.. ¨ομως λίγες μέρες αργότερα στις 29 Ιανουαρίου πεθαίνει αφνιδίως, και έτσι δεν έγινε ποτέ η ανακωχή αυτή!
Μετά τον Θάνατό του, Οι "καλοί " σύμμαχοι μπήκαν στην Ελλάδα, και καλά για βοήθεια, και πλέον δεν έδωσαν άλλη λυση στον Χίτλερ απο το να πολεμησει εναντιον της Ελλάδας...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου