Αποτέλεσμα αναζήτησης

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΟΘΗΚΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ 3 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

~TRUTH~: Επιτέλους έδωσαν το πράσινο φώς για την αρχή διαδικαδιών ανεύρεσης πετρελαίου στην Ελλάδα..! Κανονικά θα έπρεπε να χαρούμε, καθως μια τέτοια διαδικασία θα αποφέρει χρήματα και θα απασχολήσει εργατικά χέρια...Είναι έτσι τα πραγματα όμως?
Όσο θετικό βήμα και αν φαινεται αυτό για την χώρα, υπάρχει κάτι που το υποβαθμίζει..
Γιατι ενώ π.χ. υπαρχει διαπιστωμένο κοίτασμα στην περιοχή του Κατακόλου Ηλείας, απο το 1982 τρέχουν τώρα να ξεκινήσουν..? 
Οι περιοχές καταρχήν που είναι πρώτες στην λιστα ερευνων και πιθανής εξόρυξης είναι η περιοχή του κατακόλου, μια περιοχή στον Πατραϊκό κόλπο, και δυτικά των Ιωαννίνων.. 
Γιατί τώρα και όχι πριν λοιπόν; Δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι επενδυτές και πετρελαϊκές εταιρίες πριν; Υπηρχνα φυσικά και πολλοί στο πλήθος μάλιστα.! Όμως τα πετρέλαια έπρεπε να εκμεταλλευτούν συγκεκριμένη χρονική περίοδο..
Είναι μεσα στα σχέδια των πιστωτών. Το έχουν κάνει σε πολλές χώρες και είναι εγγυημένη η επιτυχία γιαυτούς..
Τα βηματα είναι πολύ απλά..! Δημιουργούν απο το "πουθενα" μια κρίση(και πολεμο σε άλλες περιπτωσεις) και δανειζουν στην χώρα πακέτα βοήθειας, και υστερα δανείζουν και άλλα, και άλλα....μέχρι το χρέος να γίνει δυσβάσταχτο για το κράτος... Έτσι όταν ένα κράτος φτάσει στο σημείο να είναι δέσμιο των πιστωτών του, αρχιζει η δράση τους... Αντλούν κάθε εκμεταλλεύσιμη πηγη της χώρας... Αυτό είναι το σύνηθες μοτίβο ..! Έτσι και με εμάς... Το είχαν οργανώσει χρόνια πριν και τα πετρέλαια και γενικότερα ο ορυκτός πλούτος έπρεπε να αντληθεί σε συγκεκριμένο χρόνο...! Τωρα που έχουμε φτάσει στο πιο "κλειστό" φυλάκιο των Πιστωτών μας, ειναι η ώρα να εκμεταλλευτούμε τους πορους μας... Τα κέρδη θα απορροφηθουν απο το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Έχουν ήδη εισβάλλει στην χώρα σε πολλού τομείς και "ρουφουν" κάθε πόρο...!
Αυτά που λέγαμε το 2009-2010 που ξεκινησαν όλα, συμβαίνουν μπροστά μας τώρα...! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου