Αποτέλεσμα αναζήτησης

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η Τουρκία θα δυαλύσει την Ε.Ε μετά την είσοδό της.....!!



Τα τελευταία χρόνια το Τουρκικό κράτος τρώει πόρτα στο "Κλαμπ" που λέγεται Ε.Ε...
Δεν έχει αποφασισθεί ακόμα αν επιτρέψουν στην Τουρκία να μπεί και αυτή στην  Ευρωπαική Ένωση...
Και εμείς σαν Έλληνες πιστεύω ότι νιώθουμε την απειλή, που θα έρθει όταν μπει η Τουρκία Στην Ε.Ε....










Τι άραγε θα άλλάξει στην Ε.Ε και στην Ελλάδα ότνα η Τουρκία μπεί στην Ένωση...???

Οι Ευρωπαία έκαναν ένα μέγα – λάθος με το που έκαναν κάποια μικρά – ανίσχυρα κράτη μέλη της Ε.Ε. Αυτές οι χώρες που είπα παραπάνω στο τέλος θα καταφέρουν να αναγκάσουν την Γαλλία και Γερμανία να σταματήσουν την σημερινή τους στάση και να δώσουν το OK για την ένταξη της Τουρκίας σε αυτήν. Άν γίνει κάτι τέτοιο όλα θα γίνουν άνω κάτω στην Ε.Ε. Πλέον δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός (κυρίως οικονομικός) με τις ΗΠΑ λόγω συμμαχίας ΗΠΑ – Τουρκίας (που θα έλεγα ότι παίρνει ακόμα την μορφή της ταύτισης συμφερόντων αυτών των δύο χωρών). O σκοπός της Τουρκίας είναι : άσκηση ισχυρής επιρροής στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, στην Μ. Ανατολή και στην Αφρική μέσω ελέγχου της ενέργειας (δείτε τις τελευταίες εξελίξεις για πυρηνικό πρόγραμμα της), των υδάτων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τέλος να καταστεί κέντρο διεθνούς εμπορίου όπως ήταν η Κωνσταντινούπολη πριν από την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας επί αρκετούς αιώνες.
Επομένως, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το εξής δίλημμα: ή να υποστεί την διαφαινόμενη εξέλιξη, που θα σημάνει κατ’ουσίαν το ιστορικό της τέλος ή να αποχωρήσει από την Ενωμένη Ευρώπη, ώστε να αποφύγει τον μέσω Ευρώπης θεσμικό εκτουρκισμό της, αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση να χρειαστεί να αντιμετωπίσει μόνη τον τουρκικό επεκτατισμό.
Η Ευρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από χρόνο ακόμη και στην ίδια της τη γειτονιά, διότι η έλλειψη αποφασιστικής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής είναι οδυνηρά ορατή σε όλες αυτές τις χώρες. Ή, όπως το έθεσε ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, «η ζωή έχει τον τρόπο της να τιμωρεί όσους καθυστερούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου