Αποτέλεσμα αναζήτησης

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ... ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΜΠΡΟΣΕδώ που φτάσαμε Έλληνες, δε χωράνε πλέον άλλοι συμβιβασμοί και αναβολές. Το παλαιοκομματικό σύστημα της δήθεν μεταπολίτευσης, που βασίστηκε στη λεγόμενη «Γενιά του Πολυτεχνείου», καταρρέει υπό το......
βάρος των πολιτικών του επιλογών. Επιλογές που είχαν να κάνουν με καπήλευση συνθημάτων και οραμάτων, συνθήματα και οράματα που πουλήθηκαν και εξευτελίστηκαν. Το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» μετετράπη σε «Εξουσία και Λεφτά στην Ελβετία».

Εφαρμόζοντας πρακτικές που βασίζονταν κυρίως στον λαϊκισμό και στην μηδενισμό της έννοιας του εθνισμού, δημιούργησαν εύπλαστες συνειδήσεις πολιτών, που ευχαρίστως θα αντάλλαζαν τις ιδέες και την εντιμότητά τους για μια θέση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε κοινωνικοποιημένες επιχειρήσεις που βούλιαξαν αργότερα, υπερχρεώνοντας το Δημόσιο Ταμείο με υπέρογκα χρέη. Χρέη, τα οποία αναχρηματοδοτούνταν με νέα χρέη και ξανά νέα χρέη, γεμίζοντας τις τσέπες πολλών αλλά αδειάζοντας αυτές των περισσοτέρων.

Τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια λεηλασίας, ευτέλειας και υπανάπτυξης, πιστεύουμε ότι ήταν αρκετά για να μας φέρουν σήμερα στον γκρεμό. Ύστερα και από τις τελευταίες αποκαλύψεις για το τεράστιο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των CDS και του γεγονότος ότι πίσω από αυτό κρύβεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας καθώς και πρώην και νυν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αλλά και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι από το παλαιοκομματικό σύστημα της «γενιάς του Πολυτεχνείου» όχι μόνο δεν έχουμε τίποτε καλό να περιμένουμε ως λαός, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι υπάρχουν ακόμη χειρότερα, που δεν τα έχουμε δει και ούτε καν μπορούμε να τα φανταστούμε.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ως κίνηση, δεν ανήκει σε αυτό το σύστημα. Ο λόγος της ύπαρξής της είναι να προτείνει και να εφαρμόσει τις αναγκαίες αλλαγές που απαιτούνται, για να προστατευθεί στο μέλλον ο Δημόσιος Βίος, αλλά και να εμπνεύσει όραμα στη σημερινή γενιά, μια γενιά που στην πιο γόνιμη, παραγωγική και δημιουργική περίοδο της ζωής της, είναι εγκλωβισμένη μέσα σε έναν κυκεώνα χρεών και μηδενικών ονείρων. Αυτή τη γενιά εκπροσωπούμε, γι αυτή τη γενιά άλλα και για τις μελλοντικές γενιές θέλουμε να παλέψουμε.

Μερικές από τις προτάσεις μας:

 • Μείωση, από 300 σε 150 βουλευτές και συγκρότηση από 75 κληρωτούς πολίτες μιας δεύτερης Βουλής, της Βουλής των Πολιτών, που θα έχει σκοπό τον ΕΛΕΓΧΟ των πολιτικών και τις εφαρμογές των νόμων και των άρθρων του Συντάγματος. Μια δεύτερη Βουλή δηλαδή μέσα στην Βουλή! Που θα έχει ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και θα περιφρουρεί το Σύνταγμα και το πολίτευμα. Σε άλλες χώρες, όπως στην Αυστραλία, ήδη εφαρμόζεται αυτό με κάπως πιο διαφοροποιημένο τρόπο. Ασφαλώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στη γενέτειρα της Δημοκρατίας, στην χώρα μας.
 • Kατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του επαίσχυντου Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών αλλά και κάθε είδους παραγραφής για αδικήματα σε όλους τους βουλευτές του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ασυλία θα ισχύει ΜΟΝΟΝ για την έκφραση της γνώμης τους για πολιτικά θέματα στη Βουλή και αλλού.
 • Κατάργηση δια ειδικής ρύθμισης του Συντάγματος, της συνεχόμενης βουλευτικής θητείας πέραν των 8 ετών για κάθε βουλευτή. Για κάθε δηλαδή βουλευτή θα υπάρχουν ΜΟΝΟΝ 2 θητείες. Έτσι, θα αποφεύγεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαπλοκή με ξένα προς το συμφέρον του δημοσίου συμφέροντα και θα υπάρχει ελευθερία της βούλησης του εκάστοτε βουλευτού, του οποίου μοναδικός σκοπός θα είναι η απόλυτη εκπροσώπηση της βούλησης του ελληνικού λαού, μέσω του οποίου αυτός εξελέγη.
 • Με ειδική ρύθμιση του Συντάγματος, να θεωρείται ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ η ιδιότητα του βουλευτού με τη θέση του Υπουργού. Με το που θα αποδέχεται δηλαδή τη θέση του Υπουργού, να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να παραιτείται από τη θέση του βουλευτού και τη θέση του να την παίρνει ο επόμενος επιλαχών υποψήφιος βουλευτής.
 • Δήμευση περιουσιών υπουργών, βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και συγγενών τους, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις νόμιμες απολαβές τους. Αυτό θα αποφασίζεται με διαδικασίες από Δικαστήριο Φορολογικών Υποθέσεων.
 • Θεσμοθέτηση Ανεξάρτητου Πολιτικού Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα ασχολείται με λάθη, παραλείψεις και παραπτώματα πολιτικών, βουλευτών και Υπουργών, στο οποίο θα παραπέμπονται ΑΜΕΣΩΣ μετά τη γνωστοποίηση του παραπτώματος, γνωστοποίηση που θα προκύψει είτε από εισήγηση της Βουλής των Πολιτών, είτε από μηνυτήρια αναφορά απλού πολίτη, είτε οποιουδήποτε δημοσίου λειτουργού που εργάζεται σε κάποιο Υπουργείο και αφορά προϊσταμένους του Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Διευθυντές είτε ακόμη από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης.
 • Επειδή οι κυβερνήσεις των τελευταίων 36 ετών είναι υπεύθυνες για την παρούσα κρίση και την αναξιοπιστία της πολιτικής, όσοι βουλευτές συμμετείχαν σ’ αυτές τις κυβερνήσεις και αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, να ελεγχθούν και να αποδώσουν λόγο για τις πράξεις και παραλείψεις τους.
 • Οι κάθε είδους απολαβές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής να μην καθορίζονται από τη Βουλή αλλά από Ειδική Επιτροπή, η οποία θα βγαίνει κάθε χρόνο με κλήρωση από τους εν ενεργεία καθηγητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η επιτροπή αυτή θα έχει και δικαίωμα αναθεώρησης.
 • Να κοπούν τελείως κάθε είδους επιχορηγήσεις σε κόμματα και πολιτικούς γενικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Τα κόμματα θα δεσμεύονται να εφαρμόσουν χωρίς καμιά παρέκκλιση το πρόγραμμα για το οποίο έχουν εκλεγεί. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε η Βουλή των Πολιτών θα έχει το δικαίωμα να καταθέτει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, με το αιτιολογικό της εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού και να την κοινοποιεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με τη σειρά του θα καλεί τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης να απαντήσει στην πρόταση μομφής. Και αν οι απαντήσεις δεν θεωρηθούν επαρκείς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει την ευχέρεια να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές.
 • Οι βουλευτές θα συνταξιοδοτούνται από τα ταμεία στα οποία ήταν ασφαλισμένοι ΠΡΙΝ εκλεγούν και με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για όλους τους ασφαλισμένους στα ταμεία αυτά. Δηλαδή, εάν κάποιος υποψήφιος βουλευτής ασκούσε το επάγγελμα του εμπόρου π.χ., και εκλέγεται βουλευτής, τα χρόνια της βουλευτικής του θητείας θα προσμετρούνται ως συντάξιμα ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕ ΟΤΑΝ ΕΞΑΣΚΟΥΣΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ. Οι βουλευτές επειδή θα έχουν περιορισμένη βουλευτική θητεία (από 4 έως 8 χρόνια), όσα χρόνια διατελέσουν βουλευτές, τόσα χρόνια θα προσμετρηθούν στα συνταξιοδοτικά τους ταμεία.
 • Οι προεκλογικές εμφανίσεις και εκστρατείες κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών να γίνονται ανέξοδα μέσω της Εθνικής Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (ΕΡΤ) δωρεάν, καθώς επίσης από χώρους που θα διαθέτουν οι δήμοι στους υποψήφιους της περιοχής τους π.χ. γήπεδα, αίθουσες πνευματικών κέντρων κλπ. Επίσης να απαγορευτούν οι γιγαντοαφίσες και οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις σε υπαίθριους χώρους για λόγους των υποψηφίων. Έτσι θα αποτραπούν οι ογκώδεις συγκεντρώσεις για λόγους εντυπώσεων, στις οποίες μεταφέρονται άνθρωποι από διάφορα σημεία.
 • Να υπάρχει διαφάνεια στα έσοδα των κομμάτων. Τα κόμματα θα είναι πλέον ΥΠΟΧΕΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ να ενημερώνουν κάθε μήνα τα μέλη ,τους οπαδούς τους, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για τα οικονομικά τους και την ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ των εσόδων τους, τις εισφορές των μελών-οπαδών, τους σπόνσορες και τους υποστηρικτές (φορείς, επιχειρηματίες κλπ) αλλά και τα έξοδα και τις δαπάνες. Οι τρίτοι που θα εκδηλώσουν τέτοιο ενδιαφέρον, εκτός από οποιαδήποτε ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ δημόσια αρχή ή φορέας, θα πρέπει να προέρχονται είτε από το χώρο του Τύπου με απλή αίτησή τους και με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας είτε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ το οποίο θα εκδήλωνε τέτοιο ενδιαφέρον. Οι απλοί πολίτες θα ενημερώνονται με τη σειρά τους από τον τύπο ή τις δημόσιες ελεγκτικές αρχές ή τα άλλα κόμματα.
 • Στο Νέο Σύνταγμα θα προβλέπεται η δημιουργία του Ειδικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο θα έχει και την ευθύνη της χάραξης της Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες (Διεθνολόγους, Ειδικούς Αναλυτές, Ανώτατους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, Εμπειρογνώμονες και Διπλωμάτες). Ο τομέας αυτός θα είναι σε συνεχή συνεργασία με την Κυβέρνηση και θα προτείνει λύσεις και εισηγήσεις στους πολιτικούς και θα τους δίνει την ευχέρεια να διαπραγματεύονται και να ασκούν καλύτερη εξωτερική πολιτική και να προωθούν τα συμφέροντα της χώρας στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ΠΑΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και η Ελλάδα θα αποκτήσει ξανά το χαμένο της κύρος, διεκδικώντας, και όχι περιορίζοντας την εμβέλειά της.
 • Να καθιερωθεί Εθνική Παιδεία σε μόνιμη βάση δια νόμου. Θα αλλάζει μόνον με αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα λαμβάνει χώρα μόνο με πρόταση των 2/3 της Βουλής και αφού εγκριθεί και από τη Βουλή των Πολιτών. Ο εκάστοτε Υπουργός Εθνικής Παιδείας θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις επιταγές του Συντάγματος και το έργο του θα αξιολογείται μόνον σε ειδικές βελτιώσεις πάνω στο σύστημα και στην διαρκή επαγρύπνηση για την ορθή τήρηση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα ρυθμίσεων. Στην παιδεία να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην σωστή διδασκαλία της Ιστορίας και της Ελληνικής Γλώσσας, Αρχαίας και Νέας για όλους τους νέους, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ. Τα βιβλία της Ιστορίας ειδικά, θα βασίζονται ΜΟΝΟΝ σε επιστημονικά αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές, στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ του Παπαρηγόπουλου και της Εκδοτικής Αθηνών που απαρτίζεται από διακεκριμένους Ιστορικούς και καθηγητές Πανεπιστημίων και όχι σε θεωρίες διαφόρων νεωτεριστών που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και τα ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Οποιοδήποτε Ιστορικό ντοκιμαντέρ ή ταινία που θα γυρίζεται για την Ελληνική Τηλεόραση, ιδιωτική ή δημόσια και θα αφορά μεμονωμένα ιστορικά γεγονότα, θεσμούς, ιστορικά πρόσωπα κλπ, το σενάριο τους θα ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ το οποίο θα είναι και υπεύθυνο για την έγκρισή του. Ο λόγος για τον οποίο θα γίνεται αυτό, είναι η αποφυγή ιστορικών διαστρεβλώσεων, προσβολή ιστορικών προσώπων κλπ τα οποία μπορούν να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα και την προσβολή της Ιστορίας του Έθνους. Μόνον έτσι οι νέοι θα μπορούν να αναπτύξουν Εθνική Συνείδηση και θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν στο βίο τους το πνεύμα και τα διδάγματα των προγόνων τους. Επίσης θα διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά από την Ε' Δημοτικού (γενική εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα μέσα από Ευαγγελικά κείμενα ή απλή Αρχαίζουσα γλώσσα και η ύλη θα ανεβαίνει σταδιακά επίπεδα δυσκολίας με την προαγωγή των μαθητών στις επόμενες τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Είναι ντροπή και όνειδος για τη χώρα που γέννησε την πιο ποιητική, μουσική και μαθηματική γλώσσα, οι πολίτες της σήμερα να ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ!
 • Να καταργηθεί με ανάλογη συνταγματική ρύθμιση, η πολιτικοποίηση των Πανεπιστημίων και να διωχθούν τα κόμματα μέσα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, στα οποία δεν είχαν και δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ. Ο χώρος των πανεπιστημίων είναι Ιερός, είναι τόπος μάθησης και προόδου και όχι φυτώριο νέων αυριανών στελεχών των πολιτικών κομμάτων. Μόνον έτσι θα αναβαθμιστούν τα ιδρύματα και θα αποκτήσουν κύρος και δύναμη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με την προσέλευση φοιτητών από άλλες χώρες που σημαίνει μεγάλα έσοδα για τα Ιδρύματα. Η εκλογή των καθηγητών, η ίδρυση νέων τμημάτων και η συμπλήρωση νέων μαθημάτων στο πρόγραμμα διδασκαλίας να αλλάξουν ριζικά.
 • Να καταργηθεί δια ειδικής ρυθμίσεως η μονιμότητα στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και να καθιερωθεί ΕΝΙΑΙΑ συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία θα είναι ίδια στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Η παραγωγικότητα ενός υπαλλήλου να κρίνεται σύμφωνα με το έργο που εκείνος παράγει και η συνέχιση της εργασίας του να είναι αποτέλεσμα αυτής και μόνον της παραγωγικότητας. Έτσι, θα μπορούν να δίνονται ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Να καταργηθούν ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ για εργασίες στο Δημόσιο τομέα και οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την ευκαιρία να προσληφθούν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία με τον τρόπο που θα προσλαμβάνονται σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες (Υπουργεία, Οργανισμοί, Φορείς) θα μπορούν να αναρτούν ειδικές σελίδες στις ιστοσελίδες τους στο διαδίκτυο για ευκαιρίες καριέρας ανάλογα με τις ανάγκες τους και για τις πρόσληψη πολιτών, υπεύθυνοι θα είναι οι προϊστάμενοι των εκάστοτε τμημάτων τους. Οι υπάλληλοι θα ελέγχονται για τα προσόντα τους μέσω βιογραφικών ή πτυχίων αναγνωρισμένων πανεπιστημίων, θα εκπαιδεύονται κατάλληλα και θα εντάσσονται στις υπηρεσίες για τις οποίες προσελήφθησαν. Η απόδοση στην εργασία τους θα ελέγχεται από τους προισταμένους των υπηρεσιών και γενικά το εργασιακό δίκαιο θα διέπεται με ό,τι ισχύει σε οποιονδήποτε ιδιωτικό φορέα ή επιχείρηση. Δεν θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η ΗΛΙΚΙΑ ή η εμφάνιση του πολίτη, αλλά ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.
 • Πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης, ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ. Η διδαχή των μαθημάτων θα γίνεται με τέτοιο τρόπο, ουτως ώστε να μην είναι απαραίτητη η συμβολή εξωσχολικής βοήθειας. Σε μαθητές όπου θα υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες, αυτές θα αντιμετωπίζονται με ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΩΡΕΣ μαθημάτων σε αυτούς, ώρες οι οποίες θα καθορίζονται απο τα εκάστοτε συμβούλια των σχολικών οργανισμών και τις ανάγκες τους. Αν αυτές δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν απο το διδασκαλικό προσωπικό, θα αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια Ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι θα συνεργάζονται με τα νοσοκομεία ή άλλα ιατρικά ιδρύματα. Για τους καθηγητές και δασκάλους θα θεωρείται ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ η εργασία τους σε άλλα εξωσχολικά ιδρύματα (φροντιστήρια) ή η ιδιωτική παράλληλη πρόσληψή τους απο γονείς ή μαθητές. Επίσης, η εργασία τους και η απόδοσή τους, θα κρίνεται βάση της απόδοσης των ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ αλλά και απο τους προισταμένους τους διευθυντές των σχολείων καθώς και τους Επιθεωρητές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Γι αυτούς θα ισχύει η ίδια γενική συλλογική σύμβαση εργασίας και για την πρόσληψή τους, υπεύθυνα θα είναι τα ίδια τα σχολεία με βάση τις ανάγκες τους.
 • Θα πρέπει να ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ο Ελληνικός Στρατός ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ εκπαίδευσης και ικανότητας. Γι αυτό προτείνουμε την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της στρατιωτικής θητείας στους 22 μήνες για τους κληρωτούς και 24 μήνες στους Εφέδρους Αξιωματικούς. Οι νέοι μας, θα εκπαιδεύονται ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θέσης, με αύξηση των ασκήσεων μάχης και επιτελικών σχεδιασμών. Οι κληρωτοί και οι Εφεδροι Αξιωματικοί ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ σε διάφορα γραφεία των στρατοπέδων που υπηρετούν ή σε υπηρεσίες των Μεραρχιών, των Συνταγμάτων ή ακόμη του ιδίου του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Εκεί, θα υπηρετούν ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ των Ενόπλων Δυνάμεων ή ειδικά προσλαμβανόμενοι πολίτες ανα ειδικότητα εργασιών. Ετσι, οι υπηρετούντες την στρατιωτική θητεία τους κληρωτοί και Εφεδροι Αξιωματικοί, θα μπορούν να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στο ύψιστο έργο της εκπαίδευσής τους και στο καθήκον τους απέναντι στη Πατρίδα και στα ιερά χωματά της.
 • Προτείνεται η δημιουργία Υπουργείου Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογενειακής Στήριξης. Το Υπουργείο αυτό, θα είναι υπεύθυνο και θα μεριμνά για τη σωστή λειτουργία της Οικογένειας και θα προτείνει κίνητρα (με επιδόματα κλπ) για την αύξηση των γεννήσεων στα νέα ζευγάρια και τη δημιουργία νέων Ελλήνων και τέλος,
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους Έλληνες Πολίτες που θα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Στο νέο Σύνταγμα πολλά πρέπει ν’ αλλάξουν. Σήμερα ακούμε για σκάνδαλα, για όσα βέβαια βγαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται εξεταστικές επιτροπές και τελικά άλλα έχουν παραγραφεί και άλλα συγκαλύπτονται. Αυτά λέγονται από τους ίδιους τους βουλευτές. Δεν έχουμε δει να επιστρέφονται χρήματα, να κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία των ενόχων, να γίνονται έρευνες για εταιρείες στο εξωτερικό κλπ. Κατά επίσημες ομολογίες 48 δις Ευρώ έφυγαν από την Ελλάδα από ατομικά εισοδήματα (όχι για εισαγωγές) μόνο το 2010 χωρίς πόθεν έσχες και πολλά άλλα κατατέθηκαν σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό χωρίς να έρθουν καθόλου στην Ελλάδα. Στην Ελβετία λέγεται ότι υπάρχει ελληνικό χρήμα περισσότερο από το δημόσιο χρέος. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό μπορεί να είναι αλήθεια ή όχι. Μπορούμε όμως να ξέρουμε, από δω και πέρα τι θα γίνει και τι θα κάνουμε εμείς για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το λαό μας από τη διαφθορά και την ισοπέδωση.

Η κίνησή μας έχει προτάσεις, έχει όραμα, έχει προοπτική. Όλα τα παραπάνω και άλλα ακόμη περισσότερα που προτείνουμε, μπορούν να εφαρμοστούν. Μπορούν να εφαρμοστούν όχι μόνο απο εμάς, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Να ξαναδώσουμε σ’ αυτόν τον τόπο πίσω την χαμένη του λάμψη, μια λάμψη που του τη στέρησαν οι ανίκανοι και επίορκοι οπαδοί του σάπιου παλαιοκομματισμού.

Οι νέοι θα έχουν τον πρώτο ρόλο και τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ λόγο. Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ θα δώσει στους νέους τη θέση που τους πρέπει στο κοινωνικό, στο πολιτικό και στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας. Οι νέοι θα έχουν λόγο και θα συμμετέχουν σε όλα τα κέντρα αποφάσεων. Γιατί Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου