Αποτέλεσμα αναζήτησης

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΤΟ Α.Π.Θantikythira-1-naiΟμάδα ερευνητών του ΑΠΘ κατασκεύασε πιστό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το οποίο λειτουργεί. Συνεργάστηκαν επιστήμονες μηχανολόγοι, αστρονόμοι και αρχαιολόγοι.
Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κυριάκος Ευσταθίου δήλωσε στον «Αγγελιοφόρο»: «Ο τρόπος κατασκευής του μοντέλου μας προκαλεί υπέρτατο θαυμασμό. Είναι...
πράγματι εντυπωσιακές οι γνώσεις που κατείχαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή και αποδεικνύεται ότι στην αρχαία Ελλάδα η τεχνολογία ήταν πολύ πιο προηγμένη απ' ό,τι θεωρούσαμε μέχρι σήμερα».

Ανάμεσα στις δυνατότητες του μοντέλου που κατασκεύασαν οι ερευνητές του ΑΠΘ είναι ο υπολογισμός της θέσης του Ηλιου, της Σελήνης, της φάσης της Σελήνης κ.ά.
Οι δραστηριότητες δεν τελειώνουν εδώ όμως, καθώς οι ερευνητές φιλοδοξούν να αποκωδικοποιήσουν κι άλλες από τις δυνατότητες του Μηχανισμού και επιφυλάσσονται για την κατασκευή και τρίτου μοντέλου, το οποίο θα βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στις πραγματικές δυνατότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου