Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

~TRUTH~: Με αφορμή την επέτειο του πολυτεχνείου που έρχεται, ας πουμε μερικά ντοκουμέντα που συνέβησαν εκείνη την περίοδο, και οι διάφοροι εθνοπροδότες, μας τα απέκρυψαν και εφτιαξαν μια ιστορία που τους βόλευε, και αυτούς και τα ξένα συμφέροντα που υπηρετούσαν.!
  Όλοι μας θυμόμαστε τότε που είμασταν σχολείο, την ημέρα της επετείου, τραγουδούσαμε τραγούδια επαναστατικά για που γράφτηκαν για την ημέρα αυτή. Μας δίδαξαν για την επανασταση των φοιτητών κατά του απάνθρωπου φορέα της χούντας, του Παπαδόπουλου...
Μας είπαν ότι οταν ο τότε Δικτάτορας δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση εισεβαλε μέσα στο πολυτεχνείο με τανκς αδιαφορώντας για τους φοιτητες που ήταν μέσα, σκοτώνοντας έτσι δεκάδες αθώους φοιτητές! Η ιστορία αυτή είναι τόσο απλή γιαυτό και γίνεται εύκολα πιστευτή. Κι όμως υπάρχουν μερικά κενά σε όλη την ιστορία αυτή που δεν ειπώθηκαν ποτέ ή κρατήθηκαν κρυφά σκοπίμως.. 
Υπηρξε οντως κατα τον Φεβρουάριο του '73 ένα κύμα διαμαρτυρίας κατά της Χούντας του Παπαδόπουλου. Ηταν μια καθαρά δημοκρατική εκδήλωση, δυσαρέσκειας για κάποιους νομους και μέτρα της Χούντας, κυρίως απο φοιτητές..!! Βέβαια όπως και σήμερα, διαφοροι κομμουνιστικοί σύλλογοι και ομάδες "εισέβαλλαν" και καπέλωσαν αυτήν την κίνηση εξυπηρετώντας διεθνιστικά συμφέροντα, αλλά με πρόσχημα, την εθνική και λαική απελευθέρωση..και πλεον τα δημοκρατικά αιτήματα και συνθήματα πήραν κομμουνιστική μορφή..! Απο αυτή την "αριστερή" κίνηση, και επειτα τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιεστικά.

Τα ΜΜΕ και οι επομενες κυβερνήσεις μιλούν συνέχεια για νεκρούς μεσα στο πολυτεχνείο απο την εισβολή των τανκς! 
Κι όμως μαρτυρίες φοιτητών και πολιτών που ήταν παρόντες εκεινες τις μέρες, και κρατήθηκαν κρυφές, δηλώνουν ότι ο στρατός, εκτελούσε καθήκον προστασίας των απλών φοιτητών, απο τις συγκρούσεις των τότε παρακρατικών με τους αστυνόμους...
Νεκροί και τραυμαυτίες υπήρξαν , αλλά όχι μέσα στο πολυτεχνείο.. Οι συγκρούσεις των αντιεξουσιαστών με τους αστυνόμους και τον στρατό, είχαν θύματα, αλλά εκτός του πολυτεχνείου, και απο αδέσποτα πυρά. .Παρακάτω θα δούμε βίντεο και συνεντεύξεις που έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που κρατηθηκαν κρυφές γιαυτό το γεγονός!

Η πλήρης συνέντευξη του Γουνελά - του είχαν πάρει και άλλη την οποία, επίσης, δεν μετέδωσαν! - είναι η παρακάτω.
ΕΡ.: Πέρασαν δέκα χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είσασταν ο αξιωματικός που οδήγησε το άρμα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Τι έχετε να πείτε σήμερα;
ΑΠ.: Ομολογώ πως ήθελα να μιλήσω, γιατί επί 10 χρόνια τώρα, ακούγεται πάντα η άλλη πλευρά. Και θα ήθελα να μιλήσω για 2 λόγους: Και προσωπικά, επειδή πρέπει να διασαφηνίσω ορισμένα σημεία σχετικά με το ρόλο μου σε όλη αυτή την υπόθεση, που λέγεται Πολυτεχνείο, αλλά και εκ μέρους των συναδέλφων εκείνων που βρέθηκαν εκείνη τη συγκεκριμένη νύχτα σε εκείνο το συγκεκριμένο χώρο, χωρίς βέβαια να τους εκπροσωπώ. Πιστεύω να μην έχουν αντίρρηση. Όσα έχουν λεχθεί μας αδικούν. Μας παρουσιάζουν σαν εγκληματίες, σαν ανθρώπους που δεν έχουν ηθικές αναστολές. Σαν τέλος πάντων, ανθρώπους που μόλις τους βγάλεις από τα στρατόπεδα πρέπει να τους κρατάς για να μην σκοτώνουν, κακοποιήσουν ή δεν ξέρων και γω τι άλλο να κάνουν.
ΕΡ.: Ποιος ήταν ο δικός σας ρόλος, λοιπόν;
ΑΠ.: Όπως ξέρετε, τ' όνομα μου σχετίζεται με την κατάρριψη της πύλης του Πολυτεχνείου. Και η Πύλη είναι ένα από τα σημεία εκείνα που έχει συμπυκνωθεί όλη η εκμετάλλευση. Διότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιοτεύη ότι δεν υπάρχει εκμετάλλευση σε όλη αυτή την υπόθεση. Η πύλη προσφέρεται για να γίνη σύμβολο. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός συμβόλου. Παρ' όλα τα χαρακτηριστικά ενός συμβόλου. Παρ' όλα ταύτα, όμως, εις την πύλη δεν υπήρξε ουδείς νεκρός όπως και σε ολόκληρο το χώρο του Πολυτεχνείο, πέραν του τραυματισμού της Ρηγόπουλου ο οποίος είναι και γνωστός. Ο τραυματισμός αυτός έγινε εξ αμελείας και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθή. Η Ρηγόπουλου έπεσε σε μια απόσταση γύρω στα 15 μετρά.
ΕΡ.: Ανεξάρτητα από αυτό, ποιος ήταν ο δικός σας ρόλος;
ΑΠ.: Ο ρόλος ο δικός μας, ήταν ρόλος διαιτητού. Εμείς κατεβήκαμε - και αυτό είχε γίνει συνείδηση απ' όλους τους συναδέλφους που ήταν διοικητές τμημάτων - στο χώρο, για να παρέχουμε εγγυήσεις, σχετικά με την ζωή και την ασφάλεια, μεταξύ των φοιτητών και της Αστυνομίας.
ΕΡ.: Αυτό, ποιος το είχε ζητήσει;
ΑΠ.: Δεν ξέρω. Νομίζω οι φοιτητές. Ζητάγανε ορισμένες εγγυήσεις. Σχετικά με την ανάγκη να εκκενωθή το Πολυτεχνείο δεν υπήρχε καμία αμφισβήτηση. Και η μια πλευρά και η άλλη, το ήθελε. Με τη διαφορά ότι οι φοιτητές είχαν ζητήσει να αποχωρήσουν το πρωί. Όμως, εγώ πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα ήταν ήδη φορτισμένη και έπρεπε κάτι να γίνη.
ΕΡ.: Ποιες ήταν οι δικές σας εντολές και πόσο κατοχυρωμένος ήσασταν συνταγματικά;
ΑΠ.: Συνταγματικά πιστεύω ότι ήμασταν κατοχυρωμένοι, αλλά ανεξάρτητα από αυτό εγώ, δεν στέκομαι εδώ. Μπήκα στο Πολυτεχνείο, γιατί πίστευα ότι ο Πολυτεχνείο έπρεπε να εκκενωθή σύντομα. Γιατί αν δεν συνέβαινε αυτό, οι καταστάσεις που θα επακολουθούσαν θα ήταν χειρότερες και οι νεκροί (Σημ.: «Στόχου»: Οι εκτός Πολυτεχνείου, φυσικά) πολύ περισσότεροι.
ΕΡ.: Κύριε Γουνελά, δώστε μας μία εικόνα εκείνης της νύχτας μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου, όπως την είδατε εσείς.
ΑΠ.: Οι φοιτητές μιλούσαν και διαπραγματευόντουσαν ελεύθερα με τους αστυνομικούς, χωρίς να υπάρχη κανένας ψυχολογικός καταναγκασμός.
ΕΡ.: Το ότι βρίσκονταν πίσω από το άρμα δεν νομίζετε ότι ήταν αρκετό;
ΑΠ.: Δεν το νομίζω. Διότι εκείνη τη στιγμή το άρμα δεν ήταν ακριβώς στην πύλη.
ΕΡ.: Πότε φέρατε το άρμα στην πύλη;
Απ.: Όταν απεφασίσθη ότι η διάνοιξη θα γινόταν με το άρμα, εγώ μεν έφερα το άρμα στην πύλη και ο Λαλιώτης ή ο Σταμέλος (σημ.: «Στόχου»: Άλλες πηγές βεβαιώνουν πως ήταν ο Λαλιώτης), ειδοποιούσαν με τον τηλεβόα, να απομακρυνθούν από την πύλη διότι η πύλη θα έπεφτε.
ΕΡ.: Τα συνθήματα που φώναζαν εκείνη τη στιγμή, είχαν ανταπόκριση σε σας;
ΑΠ.: Θα είχαν αν είχαμε κάποια ανθρωποκτόνο πρόθεση.
ΕΡ.: Αφού μπήκατε, πώς σας υποδέχτηκαν οι φοιτητές που ήταν μέσα;
ΑΠ.: Όχι άσχημα! Είχαν βέβαια κάποια ανησυχία. Όταν όμως τους διαβεβαίωσα ότι δεν πρόκειται να κακοποιηθούν ηρέμησαν.
ΕΡ.: Όταν φτάσατε στην πύλη, τα παιδιά πίστευαν και το έλεγαν ότι θα σμίγατε μαζί τους και δεν θα μπαίνατε;
ΑΠ.: Δεν το θυμάμαι. Πάντως, να ξέρετε ότι όσο μίσος κι αν αισθανόμασταν, αν πιστεύαμε ότι κάποιος θα σκοτωνόταν, όσο σκληρός και να 'σαι, αυτό δεν μπορείς να το κάνης. Πρέπει να σημειωθή, πως η «πύλη» συμφωνήθηκε μεταξύ Στρατού και «Επιτροπής», να γκρεμιστή με το τανκ, γιατί αλλοιώς δεν μπορούσε να ανοίξη αμέσως: Πίσω της είχαν τοποθετηθεί σιδηροδοκοί, ξύλα κ.λπ. - καθώς και δύο αυτοκίνητα - για να μην την «παραβιάσουν» οι αστυνομικοί, κι όλα αυτά τα υλικά ήταν δύσκολο να μετακινηθούν.

Επίσης:


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παπαδόπουλος θα προχωρούσε σε βουλευτικές εκλογές , και ότι προσπάθησε μετά το ξεσπασμα των διαμαρτυριών να κάνει πιο φιλελεύθερη πολιτική.
Μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, δεν υπήρχε καμιά νικη κατά της Χούντας, όπως λένε μεχρι σήμερα, για να καλύψουν τα συμφέροντα κάποιων.
ο Παπαδόπουλος, έπεσε, αλλά στην εξουσία ήρθε και πάλι Διακτάτορας. Και αυτή την φορά με πιο σκληρη Χούντα. Ο εκλεκτός των ΗΠΑ ο Ιωαννίδης. 
Ας δούμε τους λόγους που έγινε όλη αυτή η Ιστορία με το πολυτεχνείο και ποιοι κρύβονται πίσω απο αυτότο γεγονός, και ποιους στόχους εξυπηρετησε η πτώση του Παπαδόπουλου και η ανοδος του Ιωαννίδη:
 Τα Συμπεράσματα δικά σας...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου