Αποτέλεσμα αναζήτησης

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΧΡΕΗ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ...

~TRUTH~: Μας είπαν ότι χρωστάμε και το δεχτήκαμε, και μάλιστα μερικοί από εμάς δεχτήκαμε και ότι ευθυνόμαστε εμείς για το χρέος, χωρίς να το ψάξουμε παραπέρα και να βρούμε τους πραγματικούς φταίχτες.! Μας έβγαλαν τα "κακά" παιδιά της Ευρώπης, αφού φαίνεται ότι το "μικρό" μας χρέος απειλεί την οικονομία στην Ευρώπη και όχι μόνο. Και αφού το δεχτήκαμε και αυτό έχουμε πλέον τον φόβο των Ευρωπαίων, τους οποίους αφήνουμε να κάνουν τα αφεντικά και να κρατούν την ζωή μας στα χέρια τους...! Αυτό που επίσης δεν ψάξαμε, είναι αν όντως είμαστε τόσο μεγάλο πλήγμα για την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία...
Για να μπούμε κατευθείαν στο θέμα, ψάχνοντας κανείς μπορεί κάλλιστα να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα ( όπως και άλλες χώρες που έχει εισβάλει το ΔΝΤ) δεν αποτελεί μεγάλο χρέος σε σχέση με τα παγκόσμια χρέη που υπάρχουν.. Δείτε τον παρακάτω πίνακα:
Όπως βλέπουμε, μόνο απειλή δεν αποτελεί το Ελληνικό χρέος, εφόσον βέβαια υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα μεγάλα χρέη... Τα περίπου 500 δις που χρωστάει η Ελλάδα, είναι μηδαμινά μπροστά στα περίπου 13 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, ή στα 4-5 τρις της Γερμανίας, στα 2-3 τρις του Λουξεμβούργου και πάει λέγοντας... Γιατί λοιπόν, είμαστε κάτω από τέτοια μεταχείριση; Γιατί βάλθηκαν όλοι να μας αποκαλούν απειλή της Ευρωζώνης και της οικονομίας στον κόσμο; Γιατί κυνηγούν από εμάς τα 500 δις, ενώ άλλες χώρες χρωστάνε τα τριπλάσια έως τα δεκαπλάσια από εμάς... Υπάρχει εξήγηση γιαυτό, αλλά θα πρέπει να το κοιτάξουμε βαθιά στην ρίζα της συνωμοσίας, και όχι από την συνηθισμένη οπτική γωνία του υπνωτισμένου.!
Στην περίπτωση της Ελλάδας λοιπόν, αν και "μικρό" σχετικά χρέος τα έσοδα του κράτους ήταν πολύ λιγότερα, οπότε η Ελλάδα με το χρέος της υπερκάλυπτε το 100% των Εσόδων της. Αντίθετα με την Γερμανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες με μεγαλύτερα χρέη η Ελλάδα παράγει πολύ λίγα πράγματα, ώστε να φτάσει τα έσοδα των παραπάνω χωρών.! Μπορεί για παράδειγμα η Γερμανία και οι ΗΠΑ να έχουν έσοδα πολλά περισσότερα από τα έξοδα τους... Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί λοιπόν, θα μπορούσαν κάλλιστα να αντλήσουν χρήμα από τις χώρες που χρωστάνε τα μεγάλα ποσά, αλλά στην ουσία αυτό δεν είναι το ζητούμενο.. Σε μια χώρα που το χρέος της είναι μεγαλύτερο από τα έσοδα της, όσο μικρό και να είναι αυτό το χρέος, μπορούν άνετα να "εισβάλουν" σαν νταβατζήδες που ζητάνε τα χρήματα τους, και να επιβάλλουν την αποπληρωμή τους.. Εφόσον όμως δεν υπάρχουν χρήματα για την αποπληρωμή, οι δανειστές κερδίζουν κάτι περισσότερο από χρήματα... Κερδίζουν τον έλεγχο μιας ολόκληρης χώρας. Κάτι σαν ενέχυρο, όπου για να δανείσουν απαιτούν την διαχείριση δημοσίων τομέων της χώρας, ή μερική παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας...! 
Σκεφτείτε το... Από πού αυτοί οι χειραγωγοί του πλανήτη, έχουν μεγαλύτερο συμφέρον; Από το κυνήγι των χρεών από χώρες υπερδυνάμεις, ή από χώρες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή, και αποτελούν εύκολο στόχο για "κατάκτηση";

 Αξίζει να αναφέρω μερικά πράγματα πληροφοριακά..: Τα έσοδα της Ελλάδας δεν είναι καθόλου παράλογο που είναι μηδαμινά σε σχέση με τα χρέη της. Αυτό οφείλεται, όσο και αν πολλοί κάνουν τα στραβά μάτια, σε ένα γεγονός που ξεκίνησε την δεκαετία του 80 , όταν με την μεταπολίτευση έκλεισαν όλα τα εργοστάσια σημαντικής παραγωγής που είχε η Ελλάδα...! Κάτι που συνεχίστηκε όλα τα επόμενα χρόνια σταδιακά, και οδήγησε την Ελλάδα στο να έχει σχεδόν μόνο έξοδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου